Frederik og Carl Gustaf er trukket i trøjen

De to konger overværer i dag øvelse på svensk flådestation, som må minde Frederik om sin tid som 'Pingo' 

Udgivet

I forbindelse med det danske kongepars statsbesøg i Sverige overværer kong Frederik og kong Carl Gustaf i dag en militær øvelse på flådebasen Berga uden for Stockholm.

Begge iført camouflageuniform og med ørepropper i ørene.

Det buldrer og brager

Billeder fra arrangementet viser de to konger stå side ved side ud mod vandet, alt imens det buldrer og brager af skud - med løst krudt - og et svensk krigsskib nærmer sig skuepladsen.  

Langs vandkanten sniger svenske soldater - attackdykkere, der en pendent til danske frømænd fra Søværnets frømandskorps - sig afsted i ly af grøn røg fra røgbomber, der er blevet kastet.

Har prøvet det selv

Netop frømandskorpset har kong Frederik et indgående kendskab til.

I 1995 gennemførte han selv uddannelsen til frømand ved Søværnets frømandskorps.

Det var også her, han fik kælenavnet "Pingo". 

På en øvelse under uddannelsen, hvor han fik vand i våddragten, pustede dragten sig op, så han lignede og vraltede som en pingvin - heraf "Pingo".

Presset til grænsen

Tidligere har han sagt, at uddannelsen tærede på hans krop og pressede ham til grænsen, men at det også prægede hans selvbillede.

- Jeg er én person før frømandsuddannelsen og en anden person efter. Jeg går måske lidt mere rank og knejsende, uden at det skal misforstås som storsnudethed, det er det så langtfra. Snarere tværtimod, lød det fra kongen i bogen "En familie og dens dronning".

Se billeder fra øvelsen i galleriet her under.

Kong Frederik og kong Carl Gustaf, i camouflageuniformer, overværer i dag en øvelse på den svenske flådestation Berga uden for Stockholm
Den danske konge hilser på nogle af de svenske soldater, der er stationeret på flådebasen
Et svensk krigsskib nærmer sig
De kampklædte konge diskuterer slaget gang
Den danske konge kender alt til de krav, der stilles til en frømand. Han gennemførte selv uddannelsen i 1995 og har siden fortalt, at det tærede på hans krop og pressede ham helt til grænsen

      

Powered by Labrador CMS