Udvalgt blandt hundreder

Efter en lang auditionproces er der nu sat ansigt på hende, der skal spille nissen 'Tinka' i musicalopsætningen af den populære TV 2-julekalender.

Udgivet

Mens det stjernespækkede cast bestående af blandt andre Birthe Kjær og Szhirley længe har været på plads, er det først nu, at den unge kvinde, der skal spille nissen Tinka i den kommende musicalopsætning af TV 2-julekalenderen, er fundet.

Elev på Eventyrteatret

Valget er faldet på 17-årige Trine Marie Wisborg fra Allerød. Hun går i 2. g på Frederiksborg Gymnasium og er ved siden af elev på Eventyrteatrets Dramaskole.

Det oplyser Live Nation og Lion Musicals, der skal overføre Tinka til de skrå brædder, i en pressemeddelelse.

- Det føles helt uvirkeligt at skulle spille Tinka, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er, jubler Trine Marie Wisborg i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg har fulgt med i alle tre sæsoner af julekalenderen, og nu er det pludselig mig, der skal spille den legendariske rolle.

Flere hundrede ansøgere

Trine Marie Wisborg overtager titelrollen som Tinka fra Josephine Højbjerg, der spillede nissen i TV 2-trilogien, der blev sendt mellem 2017 og 2022.

Flere hundrede unge kvinder har ansøgt om rollen. Herefter blev en række udvalgte inviteret til flere dage med audition, hvor de skulle vise deres talenter inden for sang, dans og skuespil.

Trine Marie Wisborg overtager titelrollen som Tinka fra Josephine Højbjerg, der spillede nissen i TV 2-trilogien. Her handler det om musicalen-udgaven i Tivoli.

Skuespiller Johannes Nymark, som også medvirker i musicalen, og instruktør Frede Gulbrandsen har siddet med i panelet, der vurderede kandidaterne og til sidst fandt den nye Tinka i Trine Marie Wisborg.

- Hendes nærvær og udstråling vakte vores opmærksomhed med det samme, og da hun sang Burhan G's nye store Tinka-nummer, var det, som om det var skabt til hende, siger Frede Gulbrandsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

Gjorde det enkelt for os

- Vi kastede hende ind i flere forskellige danse- og spillescener, og igen imponerede hun med skarpe replikker, underfundig humor og god fysik.

- Trine gjorde valget meget enkelt for os - hun er perfekt som den nye Tinka.

Nissernes rige

Musicalversionen af Tinka tager afsæt i den første julekalender om nissen, der også er halvt menneske.

Det vækker ikke begejstring i nissernes rige, da mennesker har et dårligt ry. Det bliver begyndelsen på et eventyr, hvor Tinka drager til menneskenes verden for at genvinde nissernes accept.

Her møder hun menneskedrengen Lasse.

Musicalen "Tinkas juleeventyr" får premiere 21. november 2024 i Glassalen i Tivoli i København og spiller frem til 29. december.

Powered by Labrador CMS