Syv gode apps til ældre
Flere og flere ældre for fingrene i smart phones. Flere apps bliver også udviklet specifikt til den ældre generation
Det er ikke kun den yngre generation, der har smartphones og downloader apps. De ældre er skam med på beatet, og flere apps bliver udviklet til at gøre hverdagen nemmere for den ældre generation. Telia har samlet syv af de mest nyttige apps.
1. Hjælp til at se – Magnifying Glass With Light
Synet svigter automatisk med alderen, og teksten bliver mindre og mindre. Magnifying Glass kan hjælpe dig med at læse menukortet eller varebeskrivelsen bag på konservesdåsen, da app’en har et indbygget forstørrelsesglas, der forstørrer tekst og billeder. Desuden kan app’en også lyse, så det ikke længere er et problem med lav belysning på restauranten.
– Magnifying Glass er gratis og findes både til android og iOS.
2. Tag en lur – Morfar
En lur er tiltrængt i alle aldre, men nu er det blevet sjovere og nemmere at tage en lille morfar. App’en Morfar tilbyder dig en god lur midt på dagen med skræddersyet tidsindstillinger. Når du har valgt den ønskede lur, trækker du gardinet ned, og uret starter sin nedtælling. Når din morfar er færdig, ringer telefonen, og du kan stå veludhvilet op. Det er vigtigt, at din smartphone ikke er på lydløs, når du tager en lur.
– Morfar findes kun til iOS og app’en er gratis.
3. Tjek din medicin – Medicintjek
Det er Lægemiddelstyrelsen, der står bag app’en Medicintjek, hvor du kan finde information om medicin. Med app’en kan du søge på et produkt eller scanne stregkoden på medicinæsken, hvor du får adgang til oplysninger om for eksempel anbefalet dosis, pris, opbevaring og indlægsseddel. Desuden kan de scannede produkter gemmes i en bogmærkeliste, hvorfra du kan tjekke, hvorvidt der er eventuelle risici ved at tage de forskellige produkter sammen.
– Medicintjek er gratis og findes både til android og iOS.
4. Nødhjælp/råb og hjælp – 112
Vi kan alle få brug for at kontakte 112, hvorfor Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Trygfonden er gået sammen for at udvikle app’en 112. Med 112 kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinator, så du hurtigere kan få hjælp. App’en virker kun i Danmark og kan kun sende GPS-koordinator på steder med dataforbindelse, eller hvis mobilen er GPS-aktiveret. Vær særligt opmærksom på, at når du har downloadet 112 app’en, skal du åbne den og indtaste dit telefonnummer for, at 112 app’en er korrekt installeret på din telefon, og du hurtigt kan alarmere et nødopkald.
– 112 er gratis og findes både til android og iOS.
5. Glem ikke din medicin – MediSafe
Glemmer du ofte, hvornår du skal tage din medicin? Vil du gerne være fri for at tænke over det? MediSafe er en letanvendelig app til at minde dig om, hvornår du skal tage din medicin. App’en kan desuden anvendes, hvis du er pårørende og gerne vil hjælpe et familiemedlem med deres medicin. App’en underretter dig eller en kontaktperson, hvis ikke du tjekker ind, så det er muligt at holde øje med indtagelse og dosering.
– Medisafe er gratis og findes både til android og iOS.
6. Find dit Nem-ID uden problemer – ScanID
Har du aldrig dit Nem-ID ved din side, når du skal bruge det? Eller har du svært ved at tyde de bitte små tal i nøglekortet? Med app’en ScanID skal du blot tage et billede af dit nøglekort, hvorefter din telefon kan finde Nem-ID nøglen til dig, når du har brug for den. Vi anbefaler, at du indtaster en PIN-kode til ScanID, som skal indtastes, før man kan få udleveret en kode. Du skal blot indtaste den 4-cifrede kode, så finder ScanID automatisk den rigtige nøgle til dig. Alle data opbevares krypteret, lokalt på din telefon, så intet data overføres til andre systemer eller i skyen.
– ScanID virker kun til iOS (iPhone 5 og nyere) og koster 25 kroner.
7. Forstå de unges sprog – Slang
Har du også svært ved at forstå samtlige ord i de samtaler, som dine børnebørn fører med hinanden? App’en Slang kan hjælpe dig med at være med på beatet. Slang er en slangordbog, der er opdateret med de nyeste forklaringer af de unges sprog. Ordbogen indeholder cirka 9.300 ord, 13.600 beskrivelser og 12.100 citater, der gør dig klogere på nutidens sprog og vendinger.
– Slang findes både til android (19 kroner) og iOS (25 kroner).