Kong Frederik tager alene afsted

Lader Mary blive hjemme på første udlandstur

Udgivet

Kong Frederiks første udlandsrejse som konge bliver et erhvervsfremstød i Polen fra 31. januar-2. februar.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Energieffektivisering og klimavenlig landbrugsproduktion er i fokus på turen til Polen, som har været planlagt i lang tid, inden at tronskiftet blev kendt.

Nytårstalen

Det var i dronning Margrethes nytårstale, at hun meddelte, at der kom et tronskifte, hvor kronprins Frederik blev til kong Frederik X.

Det har længe været aftalt, at kong Frederik skulle med til Polen, da han altså var kronprins.

Der har derfor været usikkerhed om hans deltagelse, efter at han er blevet konge. Men den tvivl er altså nu væk.

En lang række danske virksomheder deltager på turen til Polens hovedstad, Warszawa, og havnebyen Szczecin.

De deltager også

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) samt minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) er også med på turen.

Sammen med Landbrug & Fødevarer og Dansk Erhverv er Dansk Industri (DI) medarrangør af Polen-turen. Det glæder den administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen, at kongen fortsat er med på rejsen efter at være blevet konge.

- Det er af generelt stor betydning for gennemslagskraften af et dansk erhvervsfremstød, at der er royal deltagelse. Det giver respekt og interesse for fremstødet, og det giver virksomhederne adgang til få samtaler på et højere niveau med polske virksomheder og myndigheder, siger Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.

- Polen er en vigtig nabo og samarbejdspartner og ikke mindst et vigtigt marked for Danmark. Mange danske virksomheder har produktion i Polen. Derfor er jeg glad for, at kongen har valgt at deltage og dermed bringe fremstødet op på et højere niveau, siger direktøren.

Har stor betydning

Der er også glæde at spore hos Brian Mikkelsen, som er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

- Kongehuset har stor betydning for danske virksomheder og danske erhvervsaktiviteter i udlandet, og vi ser meget frem til at gennemføre et spændende og vigtigt fremstød til Polen, som er et voksende eksportmarked for Danmark. Ikke mindst på det grønne område, siger Brian Mikkelsen i en skriftlig kommentar.

,

Powered by Labrador CMS