Kan blive Danmarks dyreste hus

Et palæ i Hellerup fra 1902 er blevet sat til salg for 250 millioner kroner, oplyser ejendomsmæglerkæden Home

Udgivet Opdateret

Saudi-Arabiens tidligere ambassade på en strandadresse i Hellerup kan blive Danmarks dyreste bolig.

Ejendommen er netop blevet sat til salg for 250 millioner kroner, oplyser ejendomsmæglerkæden Home i en pressemeddelelse.

Det er den saudiarabiske stat, der ejer ejendommen, som ligger i Gentofte Kommune.

Men den er ikke blevet brugt i mange år, hvorfor palæet fra 1902 ikke er i bedste stand.

- Beliggenheden er helt unik med et stort potentiale for den rigtige køber, og vi har set nylige eksempler på ejendomme solgt i nabolaget, der berettiger til udbudsprisen, siger ejendomsmægler Nis Nordang fra Home Hellerup i pressemeddelelsen.

150 millioner

Det hidtil dyreste hus, der er blevet solgt i Danmark, er ifølge Home en bolig på 825 kvadratmeter i Vedbæk. Ejendommen med 21 værelser blev solgt i 2020 for 150 millioner kroner.

Nis Nordang vurderer i pressemeddelelsen, at der kun eksisterer en lille håndfuld ejendomme i samme liga i området nord for København.

Det store palæ fra 1902 fremstår ikke i den bedste stand, men beliggenheden er helt unik med et stort potentiale for den rigtige køber, fremhæver Home Hellerup.

Ejendomsvurdering er ikke klar

En ejendomsvurdering af den saudiarabiske stats ejendom på Lille Strandvej 27 i Hellerup er endnu ikke tilgængelig for 2022.

Men Home skriver i pressemeddelelsen, at ejendomsvurderingen i oktober 2020 lød på 80 millioner kroner, mens grundværdien lød på 23,7 millioner kroner.

I tingbogen kan man læse, at Saudi-Arabien købte ejendommen af den amerikanske bilgigant General Motors i 1975.

Udbetaling på 12,5 millioner

Ifølge den saudiarabiske ambassade i Danmarks hjemmeside har landets ambassade i dag adresse på Lyngbyvej 20 på Østerbro i København.

Af salgsopstillingen på Homes hjemmeside fremgår det, at udbetalingen for ejendommen i Hellerup lyder på 12,5 millioner kroner, mens der medfølger en månedlig ejerudgift på 32.314 kroner.

Powered by Labrador CMS