Slår ny rekord

Danskerne benytter MobilePay i både fysiske butikker, til regninger og klassekasser, lyder det fra appen

Udgivet Opdateret

Det er blevet mere og mere populært at logge ind på MobilePay, når vi herhjemme skal overføre penge.

For tiende år i træk har betalingsappen i 2023 været i vækst, oplyser MobilePay i en pressemeddelelse.

Nytårsaften vil den nå op på 556 millioner transaktioner, og det er en stigning på 11 procent sammenlignet med sidste år, lyder det.

Alle formål

- Vi oplever, at danskerne nu benytter MobilePay til alle typer formål i både fysiske butikker, til regninger, klassekasser og meget andet.

- Særligt MobilePay til nethandel udbygger konstant sin position som danskernes foretrukne indkøbsmåde online, siger Anette Bøje, som er dansk landechef for Vipps MobilePay, selskabet bag den populære app.

Et betalingskort via smartphone

Mobilepay er en applikation til betaling med betalingskort via smartphone udviklet af Danske Bank. Applikationen blev udgivet den 7. maj 2013, efter at Danske Bank havde afbrudt samarbejdet med de øvrige danske banker om en fælles løsning.

Mobilepay er en applikation til telefoner med styresystemerne iOS, Android og Windows Phone. Ved at downloade denne applikation, bliver man bedt om at tilknytte et betalingskort samt kontooplysninger til sit mobilnummer. Ved en overførsel indtastes et mobilnummer, som er tilmeldt systemet, hvorefter pengene overføres til denne konto, mens beløbet trækkes fra afsenderens kort.

Kilde: Wikipedia.

De 556 millioner transaktioner betyder, at 4,5 millioner danskere i gennemsnit bruger MobilePay 124 gange om året.

I år vil MobilePay nå op på 556 millioner transaktioner nytårsaften, oplyser MobilePay i en pressemeddelelse. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS