Bilferie: Disse fejl må du ikke begå

Med god forberedelse og snusfornuft kommer du langt på en bilferie, men passer du ikke på, så kan bilbatteriet give op - inden eventyret overhovedet starter

Udgivet Opdateret

Er du ligesom tusindvis af danskere, der hvert år pakker bilen og drager på ferie, så kender du sikkert det ulidelige problem – kø. Sjældent har et ord på to bogstaver vakt så megen frustration, raseri og knust den gode stemning.

Det eneste, du kan forholde dig til, er, hvordan du i noget nær sneglefart kæmper dig frem i landskabet, mens bagsædet minder om en krigzone hos ungerne og temperaturen i bilen på alle måder er på bristepunktet og med højtgående bølger.

I en situation, hvor du mest af alt holder stiller, så er bilradioen og aircondition måske dine to bedste venner - men dit bilbatteri er nok meget uenig med det, faktisk kan det være decideret ødelæggende.

– Når man holder i kø og kører i tomgang, så lader man ikke lige så meget på batteriet, som når man kører. Man risikerer derfor at bruge mere strøm, end man lader, siger senior director Gunnar Thykjær fra Falcks autoassistance til Ritzau.

I galleriet øverst kan du se en række gode råd til at holde bilbatteriet i live.

Vejhjælp kan blive nødvendigt

Det kan være lækkert at have kolde drikkevarer med i en køletaske, men du skal bare huske at passe på bilbatteriet - særligt under køkørsel.

Normalvis vil ens bil løbende blive ladet op, når den kører, men hvis du har en masse apparater i gang, mens du holder stille, så bliver det noget rod.

– Og på et tidspunkt når du derned, hvor der er så lidt batterikapacitet, at motoren ikke kan starte. Og så bliver man nødt til at tilkalde vejhjælp, siger Yasser Abaiji, der er teknisk konsulent hos FDM.

Derfor kan man som bilist med god samvittighed også planlægge sin bilferie, så man rammer uden om trafikale knudepunkter i myldretiden - særligt nu, når rejserestriktionerne langsomt ændres for hele Europa.

Powered by Labrador CMS