52-årig død: Opsøgte ikke slagsmål

52-årig, der døde efter at være blevet sparket og trampet på af to teenagere, opsøgte ikke selv slagsmålet

Nordsjællands Politi afspærrede et stort område ved Frederikssund Station lørdag morgen i forbindelse med voldsepisoden.
Udgivet Opdateret

52-årige Kim Hansen, der lørdag morgen døde foran Lidl i frederikssund efter at være blevet sparket og trampet på af to 17-årige drenge, var ikke den opsøgende part i konflikten.

Det slog dommer Martin Nyvang fast i det Grundlovsforhør, der endte med en fængslingskendelse til de to 17-årige, oplyser sn.dk.

Trampede på hans hoved

Mediet har nu fået aktindsigt i retsbogen, og selv om de fleste oplysninger om selve forløbet er udeladt, da Grundlovsforhøret blev afviklet bag lukkede døre, står to ting klart ifølge fængslingskendelsen:

1) Kim Hansen blev udsat for brutal og afstumpet vold.

2) Det var drengene, der opsøgte konfrontationen – ikke Kim Hansen.

“Efter de foreliggende oplysninger, herunder de sigtedes egen forklaring om, at de sparkede til forurettede, fortsatte mens han lå ned, og at de efterfølgende trampede på hans hoved, det oplyste om skaderne på forurettede, herunder billedet af hans skader, samt det forhold, at han efterfølgende afgik ved døden, sammenholdt med at det på de foreviste videoer på ingen måde fremstår, som om den forurettede var den opsøgende part, er der begrundet mistanke om, at og har gjort sig skyldig i grov vold med døden til følge, jf. straffelovens § 246,” hedder det således i kendelsen.

Powered by Labrador CMS