Advarer: Her kommer voldsom regn 

DMI kommer med regnvarsel - og det her er slet ikke ovre

Udgivet

DMI kommer nu med endnu et varsel om masser af regn frem til mandag.

Der kan ifølge meteorolog Lars Henriksen falde over 30 millimeter regn visse steder i Danmark. Det er primært Jylland, som bliver ramt denne gang.

Fyldt godt op

- Historisk stormflod for lidt over en uge siden, derefter regn, nogle steder endda i rigelige mængder, og i dag, søndag, går det så løs igen, regn, regn og atter regn… Der er ikke noget at sige til, at åer og vandløb rundt i landet, mange steder er fyldt godt op, især i det jyske, konstaterer Lars Henriksen.

Mange åer er fyldt godt op nu.

Selvom søndagen er startet gråt og vådt rigtig mange steder, er der håb for de solhungrende, men kun i den sydlige del af landet, hvor der kan komme enkelte solstrejf. 

Klassisk efterår

- Udover det våde søndagsvejr blæser der også en strid vind fra sydøst og syd, klassiske dansk efterårsvejr, kan man godt sige, forklarer Lars Henriksen.

Denne vejrtype fortsætter også i den kommende uge, hvor fronter med regn og blæst fra tid til anden passerer landet afløst af byger og periodevis sol. 

- Desværre ikke en god cocktail, når det igen kommer til vores noget overfyldte åer og vandløb, der ikke får meget ”ro” de kommende dage, lyder det fra DMI-meteorologen.

Powered by Labrador CMS