Beboere evakueret

Beboere i Bellahøjhusene må for en stund forlade deres hjem på grund af stormen Pia, der går i land torsdag

Udgivet Opdateret

KORT RESUME - Evakuering af Bellahøjhusene

Beboere i 86 lejligheder i Bellahøjhusene skal evakueres torsdag eftermiddag på grund af stormen Pia. Boligselskabet KAB har bekræftet dette.

Højhusene fra 1950'erne har en konstruktionsfejl, der gør, at de ikke tåler en vindbelastning på mere end omkring 14 meter per sekund i middelvind.

Beboerne vil blive transporteret til et hotel i København, hvor de kan opholde sig, indtil bygningerne igen er sikre. Busserne kører fra klokken 14 til 17.

I februar blev de samme højhuse også evakueret i forbindelse med stormen Otto. Boligselskabet KAB havde i forvejen orienteret beboerne om, at de formentlig skulle evakueres torsdag eftermiddag.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det er endelig besluttet, at beboere i 86 lejligheder i Bellahøjhusene skal evakueres torsdag eftermiddag som følge af stormen Pia.

Boligselskabet KAB bekræfter det over for Ritzau.

Kommer på hotel

Højhusene fra 1950'erne har en konstruktionsfejl, som gør, at de ikke tåler en vindbelastning på mere end omkring 14 meter per sekund i middelvind.

I en orientering fremgår det, at der er bustransport til og fra det hotel i København, som beboerne har mulighed for at opholde sig på.

Busserne kører fra klokken 14 til 17, og beboerne kan blive på hotellet, indtil de får besked om, at bygningerne igen er sikre. Herefter vil der være bustransport tilbage til Bellahøj.

Skete i februar

Hvis vejrudsigten ændres, tilpasses planen om evakuering, og beboerne orienteres via sms.

Evakueringen gælder adresserne Ved Bellahøj Syd 23, 24-26 og 28.

Beboere i Bellahøjhusene skal evakueres som følge af stormen Pia. Det samme gjorde sig gældende i forbindelse med stormen Otto i februar.

Højhusene ligger i Brønshøj i København.

I februar blev selvsamme højhuse også evakueret. Det skete i forbindelse med stormen Otto, der ramte landet tilbage i februar.

Har orienteret beboerne

Boligselskabet KAB havde i forvejen orienteret beboerne om, at de formentlig skal evakueres torsdag eftermiddag.

Det skrev selskabet i en pressemeddelelse onsdag.

Kundedirektør i KAB Sanne Kjær sagde i meddelelsen, at vindniveauet ifølge selskabets tekniske rådgivere kan blive kritisk for bygningernes stabilitet.

Sikkerhed er altafgørende

- Beboernes sikkerhed er altafgørende for os, og vi har derfor varslet dem om, at de af sikkerhedsmæssige grunde skal evakueres, sagde hun.

Hun anerkendte samtidig, at det er en højst ubehagelig og ubelejlig situation, særligt fordi det er op til jul.

Powered by Labrador CMS