Beholder sin toppost 

Teaterchef Kasper Holtens kontrakt på Det Kongelige Teater forlænges. Han har haft jobbet siden 2018

Udgivet Opdateret

50-årige Kasper Holten fortsætter som teaterchef på Det Kongelige Teater indtil sommeren 2027.

Han har netop fået sin kontrakt fornyet, oplyser Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Kasper Holten tiltrådte stillingen i 2018.

Brug for levende kunst

Holten udtaler i pressemeddelelsen, at det har været nogle vilde år med blandt andet en coronaepidemi, men at han er stolt af, at flere mennesker end nogensinde har indløst billet til Det Kongelige Teater.

- For vi er hele Danmarks nationalscene, og der er mere brug for levende kunst og fælles liveoplevelser end nogensinde før. Jeg føler slet ikke, at vi er færdige med den nyfortolkning af, hvad det vil sige at være en nationalscene, som vi er i gang med.

Appellerer til et bredere publikum

- Derfor er jeg uhyre glad for bestyrelsens tillid og for at få lov til at stå i spidsen for teatret i den næste fase, siger Kasper Holten.

Holten har blandt andet stået i spidsen for en vækststrategi med en satsning på at appellere til et bredere publikum, herunder med flere musicals.

Kasper Holten fortsætter i stillingen som teaterchef på Det Kongelige Teater. (Arkivfoto).

En sikker hånd

Tidligere minister Bertel Haarder er formand for teatrets bestyrelse og har altså nu forlænget Holtens kontrakt. Haarder udtaler, at Holten er en "sikker hånd om både det kunstneriske og administrative" og kalder ham et af teatrets stærkeste aktiver.

- Jeg takker både ham og Kulturministeriet for, at der har kunnet opnås enighed om tilfredsstillende vilkår for hans forlængelse, udtaler Bertel Haarder.

Var operachef

Før han fik topjobbet som teaterchef, har Kasper Holten blandt andet været operachef på Det Kongelige Teater fra 2000-2011. Han har også arbejdet i London som operachef.

Holten har opsat flere end 80 forestillinger i en lang række lande.

Kasper Holten er uddannet i litteraturvidenskab og teatervidenskab på Københavns Universitet.

KASPER HOLTEN

Kasper Bech Holten er dansk teaterchef og sceneinstruktør. Siden 2018 har han været teaterchef på Det Kongelige Teater. Tidligere har han været operachef på Det Kongelige Teater og på Royal Opera House, Covent Garden Operaen i London.

Powered by Labrador CMS