DF-politiker trækker sig

Kommunalpolitiker lukker DF-døren og åbner døren til nyt parti

John Harpøth, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Holbæk Kommune, melder sig nu ud af DF.
John Harpøth, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Holbæk Kommune, melder sig nu ud af DF.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Nordvestnyt

De første konsekvenser af det dramatiske formandsopgør i Dansk Folkeparti, der i går faldt klart ud til Morten Messer­schmidts fordel, har allerede vist sig.

Det skriver Sjællandske Medier mandag formiddag.

Således gik der mindre end et døgn efter det ekstraordinære årsmøde i Herning, før kommunalbestyrelsesmedlem og gruppeformand for DF i Holbæk Kommune gennem en årrække, John Harpøth, i formiddags meddelte, at han forlader Dansk Folkeparti med omgående virkning.

Han fortsætter i et nyt parti, der endnu ikke er formelt stiftet, men som får navnet Ny Holbæk. Flere tidligere DF’ere, heriblandt forhenværende folketings- og kommunalbestyrelsesmedlem Jeppe Klenitz-Jakobsen følger John Harpøth ind i det nye parti.

- Jeg har ikke kunnet se mig selv fortsætte i Dansk Folkeparti med nogen af de profiler, der har været med i formandsvalget, siger John Harpøth til Sjællandske Medier og erkender dermed, at beslutningen om at bryde med det parti, han har repræsenteret i rundt regnet 20 år, allerede var truffet, inden udfaldet af formandsvalget blev kendt.

- Jeg - og sådan set også Dansk Folkeparti indtil nu - har gerne villet fremstå som ordentlige mennesker. Det synes jeg også, vi har gjort i Holbæk Kommune, men nu er det blevet for meget. Jeg har tænkt meget over det, og jeg kan simpelthen ikke være med mere, forklarer John Harpøth.

Bitre personopgør

Han angiver de bitre person­opgør og centrale personer, der falder hinanden i ryggen i og omkring partiets Christiansborg-ledelse, som en af årsagerne til sin exit fra Dansk Folkeparti.

Også partiets elendige resultat ved kommunalvalget i november spiller ind.

Harpøth medgiver, at det lokale valgresultat til dels skyldtes, at borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) sugede stemmer til sig fra samtlige partier.

Men efter hans opfattelse var det altovervejende partitoppens skyld, at Dansk Folkeparti lokalt i Holbæk Kommune gik fra fire pladser i seneste periode til kun ét sæde efter valget i november.

Den sidste plads tager John Harpøth nu med over i lokalpartiet Ny Holbæk.

Har forsøgt

Harpøth mener selv, at både han og andre DF’ere løbende har forsøgt at påvirke partiet indefra, men uden held.

- Jeg har været den rebel, der flere gange har tilladt mig på vegne af både DF-gruppen i kommunalbestyrelsen og baglandet at skrive til ledelsen på Christiansborg om deres beslutninger. Jeg har været i 21 Søndag på DR og kritiseret partiet for manglende substans i politikken og videreudvikling af strategien. Man kører gerne på indvandringspolitikken og de ældre, men jeg og Dansk Folkeparti i Holbæk har prøvet at få ledelsen til også at gå ind i den grønne dagsorden. Der er rigtig mange ting, vi har prøvet at fortælle Christiansborg for at få dem til at se lidt længere ud over deres egen næsetip og udvikle partiet, siger John Harpøth til Sjællandske Medier.

- Jeg er ikke ude på at genere partiet og smække med døren. Men jeg synes bare, at det har været som at smide vand på en gås, når vi har skrevet til Christiansborg. Det har ikke været min fornemmelse, at vi har fået nogle ordentlige svar, og det ved jeg også, at andre synes, lyder det fra John Harpøth.

Powered by Labrador CMS