DMI: Det bliver det mest spændende

Det er ikke så meget vejret, der kommer til at drille os de kommende dage - det er nok mere vinden, der kan komme i stød af stormstyrke

Udgivet Opdateret

En god gang efterårsvejr.

Det er vel, hvad man kan betegne de kommende dages vejrprognose fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, som.

Men vagtchef Hans Peter Wandler har dog en lille 'spændende' ting i ærmet i forhold til de kommende par døgn - det er nemlig blæsevejr med vindstød af stormstyrke. men det kommer der mere om længere nede i artiklen.

Lidt eller nogen sol

Inden vi kommer så langt, er der nemlig noget regn, skyer og en smule solskin der skal overstås først.

- Her til morgen er de fleste sluppet fri af det regnvejr, der har præget det meste af natten. Det er nok kun lige Bornholm, der stadig får regn og lidt kraftige vindstød, lyder det fra vagtchefen, der sætter følgende ord på torsdagens vejr:

- Det bliver en forholdsvis rolig dag med lidt eller nogen sol. Mest tørt. Temperaturerne kommer op mellem 13 og 16 grader, siger Hans Peter Wandler.

I aften trækker et nyt frontsystem ind over Danmark fra vest.

Det giver skyer ind over landet og fra i nat lidt regn.

Vinden er det mest spændende

Og så kommer fredag ellers blæsende med fuld fart.

- Fredag bliver også skyet med lidt regn hist og her. Men det er egentlig ikke vejret,. der er det mest spændende fredag. Det er i stedet vinden, siger vagtchefen og forklarer:

- Vi begynder fredag med en jævn til frisk vind fra sydøst ved kysterne. I løbet af dagen drejer vinden til nordvest og kan komme med vindstød af stormstyrke. De kraftigste vindstød kommer nok mellem fredag aften og lørdag morgen, siger Hans Peter Wandler.

Årsagen til de kraftige vindstød, der altså kan blive af stormstyrke, er et lavtryk, der passerer nord om Danmark.

Powered by Labrador CMS