DMI: Risiko for skybrud og torden

De nordøstligste dele af landet er mest truet

Udgivet Opdateret

DMI udsender nu igen en advarsel om risiko for skybrud og tordenvejr.

Områderne, der risikerer at blive ramt, er: Nordvestsjælland, Midtsjælland, Nordsjælland, Lejre, Roskilde, Frederikssund, Vendsyssel, Himmerland, Storaalborg, Jammerbugt, Sorø, Køge, Furesø, Allerød, Hørsholm, Rudersdal og Egedal.

Det kan ikke udelukkes, at nogle byger vil udvikle sig så meget, at de havner i kategorien skybrud  - altså mere end 15 mm regn på 30  minutter. 

Holder øje

- Derfor er der nu udsendt et DMI risikovarsel for skybrud og torden gældende for den nord- og nordøstlige del af landet. Vi holder løbende øje med udviklingen, som kan følges på siden her, oplyser meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

Meteorologen kommer her med forklaringen på advarslen:

- Danmark ligger fortsat lige på grænsen mellem sol og sommervarme over store del af Skandinavien og mere ustadigt og køligere vejr over det mest af Vesteuropa.

Frontzone lurer

Som resultat af dette, har der nu i flere dag ligget en frontzone over Danmark. I perioder er fronten trukket lidt mod syd med det resultat, at den nord- og østlige del af landet er kommet ind i den varme og fugtige sommerluft nord for os. 

- Den varme og fugtige luft har fået byger til at poppe op, som popcorn i en gryde, og ud af den blå luft er der pludselig opstået kraftige regn- og tordenbyger, forklarer meteorologen.

Powered by Labrador CMS