DMI: Vi får sne - og så kommer varmen

Vejret de kommende dage bliver noget af en gyngetur

Udgivet Opdateret

Selvom om den meteorologiske kalender nu siger forår, så kan der sagtens stadig komme sne.

Og det sker faktisk allerede i dag, tirsdag, samt natten til onsdag.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Claus Larsen.

Men inden snevejret, så lige her lidt om hvordan tirsdag morgen ser ud - trafikanter skal nemlig passe på, siger Claus Larsen:

-  Vi ligger tæt på frysepunktet. Det betyder, at der kan være frost flere steder. Bilruderne kan være iset til og der kan være rimfrost på de mindre veje, der dermed kan være glatte. Så man skal nok lige passe lidt på i morgentrafikken, lyder advarslen fra den vagthavende meteorolog.

Først sol - så regn, slud og sne

Ellers begynder tirsdag morgen og formiddag med solskin til alle.

Men en front med regn, slud og sne, der lige nu ligger nede over Polen, er på vej mod Danmark og ændrer vejret ganske betragteligt.

- Fronten skal op over Danmark. Men da dagstemperaturerne ligger omkring fire grader, så er det i første omgang kun regn og slud, vi kommer til at mærke. Men ud på aftenen og natten til onsdag ændrer det sig, siger Claus Larsen.

På det tidspunkt er fronten nået op mod Nordjylland. Og her kan man godt vågne op til et hvidt lag sne.

- Men nok ikke mere end fem centimeter. Det bliver måske lige så man kan nå at kaste et par enkelte snebolde på vej i skole onsdag morgen. Og så forsvinder det igen, siger Claus Larsen.

Flot vejr på vej

Efter snevejret natten til onsdag står den ellers på flot vejr over Danmark de kommende dage.

- Vi har et højtryk, der giver os noget lunere temperaturer. Op til 10 grader i dagtimerne. Men på grund af det klare vejr, så bliver det også koldt om natten med temperaturer ned til frysepunktet, siger Claus Larsen.

Powered by Labrador CMS