DR stopper efter advarsel

På baggrund af Center for Cybersikkerheds advarsel, skal DR's ansatte have en særskilt telefon til TikTok

Udgivet Opdateret

DR fraråder sine medarbejdere at bruge det kinesiskejede sociale medie TikTok på arbejdstelefoner og stopper et pilotprojekt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR.

- For at sikre, at man fortsat kan arbejde journalistisk med mediet, når det måtte være nødvendigt, indkøbes der nu særskilte mobiler til Tiktok-brug, siger Niels Ammitzbøll, underdirektør for blandt andet HR, i en pressemeddelelse.

Fulgt debatten

Det sker, på baggrund af at Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed (CFCS) har advaret om brugen af appen.

- Vi har naturligvis fulgt debatten tæt og gennemført en grundig vurdering af sikkerhedsrisikoen. På den baggrund frarådes alle medarbejdere nu at bruge og installere TikTok på arbejdstelefoner, siger Niels Ammitzbøll.

Samtidigt stopper DR et igangværende pilotprojekt, hvor P3 skulle have en profil på TikTok.

DR fraråder alle ansatte at installere appen TikTok på deres arbejdstelefoner.
DR fraråder alle ansatte at installere appen TikTok på deres arbejdstelefoner.

Hvad er TikTok?

Kort fortalt er TikTok et socialt medie.

Konceptet er, at brugeren vælger et stykke musik, som vedkommende så mimer til og filmer sig selv. Videoen kan efterfølgende deles med en gruppe venner – eller på etablerede medier som Instagram eller Facebook.

– Alle kan være med. App’en har gjort det brugervenligt og nemt at lave musikvideoer til yndlingssangen eller dit eget et-minuts-stand-up-show. Den tekniske indgangsbarriere er lav, og når du har lavet din første video, så er det en leg at lave den næste, forklarede Nathalie Larsen, digital chef og social medie-strateg hos marketingsbureauet Lead Agency, tidligere på året til Finans.dk.

Flere eksperter har advaret mod brugen af mediet – også her hjemme. Til Politikenhar to eksperter såldes udtalt, at forældre bør slette app’en fra børnenes telefoner.

Powered by Labrador CMS