Fra popstjerne til skolelærer

Søren Poppe fra Rollo & King var tæt på at vinde Eurovision Song Contest til Danmark andet år i træk. Men presset fik ham til at trække stikket på karrieren

Søren Poppe og makkeren fra dagene med Rollo & King fotograferet ved Melodi Grand i marts 2014. (Arkivfoto)
Søren Poppe og makkeren fra dagene med Rollo & King fotograferet ved Melodi Grand i marts 2014. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Parken kogte, så væggene vibrerede. Popbandet Rollo & King var foran 38.000 ellevilde tilskuere millimeter fra helt uventet at sikre Danmark sin anden sejr i træk i Eurovision Song Contest i 2001.

Året før havde Brødrene Olsen vundet i Malmø med deres stjerneskud. Nu var sejren igen med sangen "Never Ever Let You Go" inden for rækkevidde - endda på hjemmebanen i København.

På målstregen løb Estland dog til sidst med trofæet foran Rollo & King med forsanger og sangskriver Søren Poppe i spidsen. Den 20. november fylder han 50 år.

Han mødte makkeren Stefan Nielsen allerede på lærerseminariet, og de dannede Rollo & King.

"Drengerøvssang"

Inden sejren i det danske Melodi Grand Prix havde Rollo & King haft deres helt store gennembrud med "Ved du, hvad hun sagde" - en drengerøvssang om i bogstaveligste forstand at står tilbage "i bar røv og dolk".

En sang der på godt og ondt kom til at definere opfattelsen af Søren Poppe som sangskriver. Uanset et stort pladesalg.

- Jeg ved da godt, at jeg bevæger mig i et tekstmæssigt univers, der for nogle er overdrevent plat og grovkornet. Men mange synes jo, at det er fedt og genkendeligt, sagde han til Ritzau inden showet i Parken.

- Vi laver ørehængermusik af den slags, som den brede del af deltagerne ved en 40-års fødselsdag kan synge med på. Den slags musik, som spilles på kræmmermarkeder og Damhuskroen, fordi det er glad og ukompliceret. Jeg har svært ved at forstå, at det kan fornærme nogen sådan, sagde han.

Endnu et album

Efter Eurovision Song Contest udgav Rollo & King et enkelt album mere, før de gik i opløsning i 2002.

Siden forsøgte Søren Poppe sig med soloalbums. Han stod også i 2002 sammen med Sophie Lassen-Kahlke bag fodboldsangen "Danmarks Drenge" i forbindelse med VM i Sydkorea.

Han deltog i 2006 også igen i Dansk Melodi Grand Prix.

Men presset og præstationsangsten havde undervejs slidt hårdt på ham.

I 2008 gik han ned med depression og stress og indstillede sin musikkarriere som primær levevej.

Siden har han arbejdet med blandt andet fitness og som massør. I dag er han tilbage i det lærerfag, som det hele også startede med.

Powered by Labrador CMS