Frontpersonale med senfølger bliver fyret

Sundhedsministeriet oplyser, at flere parter er inviteret til en drøftelse om sundhedspersonale med COVID-19 senfølger

Frontpersonale med senfølger efter corona er blevet fyret. (Arkivfoto).
Frontpersonale med senfølger efter corona er blevet fyret. (Arkivfoto).

Citathistorie: TV2 Østjylland

TV2 Østjylland har gennem flere dage fortalt om frontpersonale, der er blevet fyret, efter at være ramt af senfølger efter coronsmitte.

Den smitte, de har pådraget sig netop via deres arbejde.

I kølvandet på TV2 Østjyllands historier de seneste dage om frontpersonale, der er blevet fyret - eller frygter at blive det - oplyser Sundhedsministeriet fredag, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har inviteret Danske Regioner, KL, Dansk Sygeplejeråd, FOA og Lægeforeningen til en drøftelse af problematikken den 25. februar.

Ministeren havde de samme parter til et møde tilbage i september. 

Her opfordrede Magnus Heunicke ”parterne til at finde fleksible løsninger lokalt, der tager hensyn til det personale, som er blevet ramt af coronavirus og har eftervirkninger af sygdommen.”

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvornår invitationen til den nye drøftelse er sendt afsted.

Sker stadig

De seneste dage har TV2 Østjylland kunnet fortælle, at der stadig sker fyringer af frontpersonale, der kæmper med corona-senfølger.

Hospitalsdirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, sagde samtidig forleden, at han ikke kan afvise fyringer i fremtiden.

- Vi kan komme i situationer, hvor vi kan blive nødt til at afskedige, og det er meget, meget ulykkeligt. Det er det altid, hvis man bliver afskediget, fordi man er langtidssyg, men vi kan komme dertil, og så har vi faktisk ikke noget alternativ, sagde Ole Thomsen onsdag til TV2 Østjylland.

Vrede at spore

Flere sundhedsordfører reagerede efterfølgende med vrede, og krævede svar fra Magnus Heunicke. 

Blandt andre SF’s sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at vi er i en situation, hvor dem, der stod allerforrest, da den her pandemi ramte, også risikerer deres eget job og indtægt efterfølgende. Det lovede beskæftigelsesministeren og sundhedsministeren i efteråret, at sørge for, der blev sat en stopper for, og jeg kan forstå, det ikke er tilfældet endnu, og det er uacceptabelt, sagde hun.

Flere parter inviteret

Sundhedsministeriet skriver fredag, at 'ansættelsesretlige forhold er et anliggende mellem arbejdsgiver og arbejdstager.' 

Og det er derfor, at man inviterer Danske Regioner, KL, Dansk Sygeplejeråd, FOA og Lægeforeningen til møde.

Sundhedsministeriet skriver desuden om mødet den 25. februar, at ”dialogen med parterne kan fortsætte om, hvordan det i størst muligt omfang sikres, at sundhedspersonale med COVID-19-senfølger kommer godt tilbage i arbejde.”

Powered by Labrador CMS