Her er DMI's forårs-prognose

Se her, hvordan vejret bliver i de kommende måned

Langtidsmeteorolog Martin Lingberg har netop udgivet sin prognose for de kommende måneder. Og det er noget af en blandet fornøjelse, han lægger op til:

Der er flere indikationer på, at højtryk i længere perioder vil dominere på nordlige breddegrader i både marts og april. 

Koldt og tør luft

Dermed kan kold og tør luft i perioder strømme ned over Skandinavien fra nord eller øst og give os perioder med koldt og vinterligt vejr med mulighed for sne eller snebyger, især i marts måned. 

Masser af kulde i de kommende måneder..

I løbet af april ser højtryk ud til at i perioder at bygge op over Skandinavien, hvilket kan give os længere perioder af tørt, solrigt og mere forårsagtigt vejr, der er dog fortsat mulighed for indslag af kold luft fra nordlige eller østlige retninger, skriver meteorologen i sin beretning.

Marts:

Ind imellem koldt vintervejr.

Prognoserne peger på, at et kraftigt højtryk fra Grønland og Ishavet til Nordkalotten i februar kan komme til at styre vejret i marts måned.

Højtrykket i Arktis kan i perioder blokere for de atlantiske lavtryk, der ofte bringer regn og mild luft med sig fra vest og sydvest. 

Polarluft

Kold polarluft vil derimod i omgange kunne strømme ned over Nordøsteuropa og Skandinavien og give os kortere eller måske lidt længere perioder med koldt og vinterligt vejr, både med sol og sne eller snebyger.

Lavtryk med regn eller sne og blæst kan bevæge sig op over Sydskandinavien fra sydvest eller vest. I den forbindelse får vi også mildere luft med ind over landet.

Under det normale

Samlet set ser temperaturen ud til at ende lidt eller noget under den normale, antagelig med en eller to rigtigt kolde perioder, men også med mildere vejr en overgang.Nedbørsmængderne er usikre, men ender sandsynligvis omkring de normale.

April: 

Mest tørt og solrigt vejr - ind imellem køligt.

Flere prognosemodeller peger på, at højtryk vil dominere over Nordeuropa og De Britiske Øer. Det vil betyde, at vi generelt får mere stabilt og tørt vejr med gode solchancer og stigende temperaturer.

Mildt og skyet

I de perioder, hvor højtryk ligger sydvest eller vest for Danmark, får vi mildere men også mest skyet vejr. Når højtrykket ind imellem etablerer sig over Sydskandinavien, får vi tørt og mest solrigt vejr, når eventuel morgentåge er brændt af. 

Ved klart og stille vejr vil der endnu kunne komme nattefrost.En overgang kan et højtryk bygge op over Norskehavet eller Nordskandinavien, hvilket kan medføre at kold polarluft strømmer ned over Danmark fra nordlige eller østlige retninger. 

Under det normale

Det vil betyde mest tørt og ret koldt vejr med gode solchancer, men også mulighed for vinterlige byger.

- Samlet set ser temperaturen ud til at ende lidt eller noget under den normale for april måned, med mulighed for både kolde og milde perioder. Nedbørsmængderne er usikre men ender sandsynligvis noget under de normale for april måned.

Powered by Labrador CMS