Her slutter Marys travle uge

Efter rejse til Vietnam og prisuddeling i Ringsted dukkede kronprinsessen søndag op til Hubertusjagten

Udgivet Opdateret

Kronprinsesse Mary har søndag sat punktum for en travl uge som tilskuer til Hubertusjagten i Dyrehaven nord for København.

Her har hun overværet den altid nervepirrende jagt sammen med sin yngste datter, prinsesse Josephine, fra balkonen på Eremitageslottet.

De ankom til den traditionsrige begivenhed i en karet, som kronprins Frederik fik i gave til sin 50-års fødselsdag i 2018. Mor og datter var klædt efter det kølige efterårsvejr med praktisk tøj og handsker.

Hjemme fra Vietnam

Omkring 100 ryttere deltog i Hubertusjagten, som bliver afholdt første søndag i november hvert år. Enkelte år er Hubertusjagten dog blevet aflyst. Det skete under Anden Verdenskrig og under coronaepidemien i 2020.

Tidligere på ugen var kronprinsparret på erhvervsfremstød i Vietnam, hvor de både besøgte hovedstaden, Hanoi, og storbyen Ho Chi Minh City.

Og lørdag aften var kronprinsesse Mary og kronprins Frederik også travlt optaget, da de stod i spidsen for Kronprinsparrets Priser i Ringsted.

Ved prisuddelingen hædrede de danskere, der har gjort en særlig indsats gennem kunst, kultur eller socialt arbejde.

Erstattet af ryttere

Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de historiske parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt blev anlagt til.

Her lod man en flok hunde jagte en ræv. Og feltet af heste og ryttere fulgte så efter hundene og ræven.

I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde jakker.

Ruten er 11 kilometer lang. Undervejs på strækningen skal hestene og deres ryttere passere 32 forhindring. Bedst kendt er nok Magasindammen, der som regel koster adskillige fald og gennemblødte ryttere.

Der er normalt altid repræsentanter for kongefamilien til stede ved Hubertusjagten. Jagten er blevet afholdt siden 1905.

Kronprinsesse Mary overværede Hubertusjagten sammen med prinsesse Josephine. De ankom til Eremitageslottet i karet.
Kronprinsesse Mary overværede Hubertusjagten sammen med prinsesse Josephine. De ankom til Eremitageslottet i karet.

Kronprinsesse Mary

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. 

Mary Elizabeth, kronprinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat - født Mary Elizabeth Donaldson 5. februar 1972 i Hobart, Tasmanien, Australien er i sin egenskab af sit ægteskab med Kronprins Frederik Danmarks kronprinsesse og forventes således at blive landets næste dronning. Kronprinsesse Mary er ridder af Elefantordenen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS