Hjulmand: - Han får ikke lov at komme på bænken

Kasper Hjulmand har svært ved at udpege hvem fra den skadefrie EM-trup, der skal starte inde mod Serbien

Udgivet Opdateret

Danmarks EM-trup-status

Alle 26 spillere i Danmarks EM-trup er meldt klar til kampen mod Serbien, hvor en sejr kan sikre avancement.

Landstræner Kasper Hjulmand har flere spillervalgmuligheder, hvilket styrker holdets konkurrencesituation.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Samtlige 26 spillere i Danmarks EM-trup er klar til at møde Serbien i tirsdagens gruppekamp, hvor Danmark spiller for at sikre en plads i turneringens knockoutfase.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand mandag aften på et pressemøde i München

- Vi er en rigtig god situation, for alle spillere er klar. Det er ikke nemt at pege på startopstillingen, og det er godt for holdet.

Mange byder sig til

- Der er mange spillere, som byder sig til, og der er forskellige kvaliteter i truppen, og de står alle klar og venter og håber på at spille, siger Kasper Hjulmand.

Mens Serbiens landstræner har varslet "et par ændringer" i sin startopstilling, vil Hjulmand ikke afsløre, om han giver genvalg eller ændrer i sin.

Da Danmark spillede sin anden EM-gruppekamp mod England i torsdags, var Thomas Delaney blevet hjemme på spillerhotellet i Freudenstadt med et maveonde.

Kasper Hjulmand har været landstræner for Danmark i snart fire år. Hjulmands forgænger, Åge Hareide, var til stede i lokalet, da Danmark mandag holdt pressemøde i München forud for opgøret mod Serbien. Hareide er ekspert på norsk tv.

Kan blive vigtig brik

Han er helt klar igen og kan blive en vigtig brik - formentlig som indskifter - når Danmark skal tøjle Serbiens enorme fysik.

- Vi kender alle sammen Thomas, når han har gode ben. Han er en fornøjelse for ethvert hold, for han kommer rundt på hele banen.

- Han påvirker også spillerne omkring sig, så han giver os et kæmpe boost, når han spiller, og vi er sindssygt glade for at have ham med igen. Han er klar og helt frisk, og han har gode ben, siger Kasper Hjulmand.

Får ikke lov at komme på bænken

I Danmarks første EM-gruppekamp var Simon Kjær på bænken, men anføreren var ikke tiltænkt at kunne komme på banen. Han er for anden kamp i træk klarmeldt, men starter formentlig atter på bænken.

Forsvarsspilleren Andreas Christensen havde forud for EM ikke spillet 90 minutter i over tre måneder, men siden har han spillet hele to kampe. Den stærke stopper skal ikke doseres, fastslår Hjulmand muntert.

- Han kører på. Han får ikke lov til at komme ud, siger landstræneren.

Med en sejr over Serbien går Danmark videre ved EM, mens uafgjort med stor sandsynlighed også rækker til avancement.

Powered by Labrador CMS