Hvorfor gemmer de kendte sig

Hvorfor støtter verdens berømtheder ikke den uskyldige og hårdt plagede civile befolkning i Ukraine, spørger Newsbreak.dk's chefredaktør Claus Jessen

Udgivet Opdateret

I ti måneder har Hitlers lyslevende genfærd - Vladimir Putin - hærget løs i Ukraine.

Den statsautoriserede terrorist har ikke kun kæmpet på slagmarken, hvor han har fået læsterlige tæsk. 

Han har som straf i de seneste måneder sørget for, at missiler og droner har sønderskudt civile boliger overalt i det krigshærgede land. Millioner er blevet hjemløse.

Der befinder sig med sikkerhed kun uskyldige kvinder og børn i boligerne. For den ukrainske hær har for længst støvsuget alle våbenføre mænd i alderen 18 til 60 år.

Hvordan kan verdenssamfundet blive ved med at se på, at dette verdens største terrorangreb fortsætter med uformindsket styrke?

USA, EU og Storbritannien sender våben og træner de ukrainske soldater.

Men hvem støtter alle de civile stakler, som skal overvintre i udbombede boliger - uden strøm og varme - i 30 graders kulde?

Det kan undre, at hverken TV stationer eller berømtheder verden over er gået i gang med at samle penge ind til den humanitære katastrofe, som har ramt helt uskyldige mennesker, som hverken har lod eller del i krigen.

Kendte personligheder, skuespillere, musikere og forfattere kunne yde en kæmpe moralsk støtte til den ukrainske befolkning. 

Men vi hører og ser dem ikke. De har dukket nakken, selv om Ukraine lige nu kæmper for blandt andet den ytrings- og kunstneriske frihed, kunstnerne selv nyder så godt af.

Hvor er alle de kunstnere, som i årevis har støttet ved hungers-og naturkatastrofer i blandt andet Afrika, blevet af? 

Skuespilleren og filminstruktøren Sean Penn har udtalt sin klare støtte til den ukrainske præsident. 

Vores egen Linse drager til Ukraine for at hjælpe hundene. Og så var der den fordums Tøsedreng Klaus Kjellerup, som i den grad blandede sig i debatten.

Til fordel for Rusland!

Tør man antyde, at der er plads til forbedringer?

Sandheden er, at det reelt kun er mediefolk, politikere og eksperter med krigsforstand, som kommenterer Putins galskab.

Skyldes den kunstneriske tavshed, at krigen er for storpolitisk til, at man tør blande sig? Er det fordi USA er hovedaktør i endnu en krig. Sporene fra Vietnam og Afghanistan - plus det løse - skræmmer.

Men alt andet lige, så er det endnu engang USA, som hjælper os alle i Europa med at overleve en lyslevende galning i fri dressur, som oven i købet truer med at bruge atomvåben.

Kære kunstnere og meningsdannere, som traditionelt er imod krig, vold, overgreb, forurening og atomkraft. Kom nu i gang. Det her er virkelighed i sin mest ubarmhjertige form.

Som Country Joe sang i kampen mod Vietnamkrigen: One, two, three, what are we fighting for.

Den sang samlede unge hippier i et massivt oprør mod den vanvittige krig i Asien.

Alle I berømtheder kan gøre en stor forskel ved at samle os ganske almindelige mennesker i at støtte Ukraine - og hele den frie verden. 

Powered by Labrador CMS