Journalist dømt for pædofili

Er kendt skyldig i stort set alle anklager

Udgivet Opdateret

En 47-årig journalist er skyldig i stort set alle anklager om blufærdighedskrænkelser af børn. 

Det har Retten i Roskilde afgjort.

Blandt andet er han blevet kendt skyldig i at have blufærdighedskrænket egne børn.

Mens skyldkendelsen tirsdag læses op i retten, sidder manden i midten af rummet roligt og følger med. 

Med jævne mellemrum, mens retsformanden gennemgår, hvad han er skyldig i, kører journalisten ansigtet gennem hænderne og retter derefter blikket mod retsformanden igen.

Ekstra Bladet skriver, at da kendelsen blev læst op af retsformanden i den store retssal 1 i domhuset i Roskilde kort efter klokken 13, stod tiltalte behørigt med hænderne foldet foran sig.

Fortrak ikke en mine

Han, som til lejligheden var klædt i mørke bukser, mørk poloshirt og sorte kondisko, fortrak ikke en mine, da kendelsen blev læst op.

Manden, der ved sin anholdelse i april i fjor var ansat som journalist ved Ekstra Bladet, har i sagen mod sig erkendt at være i besiddelse af børneporno i form af 3130 videoklip samt 20.090 stillbilleder, ligesom han har erkendt de fleste tilfælde af blufærdighedskrænkelse, skriver Ekstra Bladet.

Har krænket 31 børn

Den 47-årige mand er blandt andet anklaget for at have krænket 31 børns blufærdighed i alt 167 gange. Det skal være sket i perioden 2011-2015. Tre af børnene er hans egne.

Manden har i retten erkendt de fleste forhold, men han afviser, at han har haft til hensigt at krænke sine egne børns blufærdighed.

Det har han dog, fastslår retten, med undtagelse af et enkelt tilfælde.

Anklagemyndigheden mener, at seks af forholdene er så grove, at de må anses som voldtægt. Det er overgreb, som skal have fundet sted i perioden 2012-2013 på fire piger i alderen 4-11 år.

Vil kræve mindst fire år

Journalisten mener, at der reelt kun er tale om fire forhold - ikke seks, og han nægter, at der skulle være tale om voldtægt. Dog erkender han blufærdighedskrænkelse, som straffes mildere.

Sagen er rejst som en nævningesag, hvilket viser, at anklageren vil kræve mindst fire års fængsel til journalisten.

Powered by Labrador CMS