Klar til ferien: Disse lande er nu grønne

Holland, Estland, Letland og Ungarn er fra lørdag åbne, så danskere kan rejse dertil som normalt

Den seneste opdatering af Udenrigsministeriets rejsevejledninger betyder, at blandt andet Holland bliver fri for restriktioner og krav. Nu opfordres rejsende blot til at bruge deres sunde fornuft ved rejser til landet. (Arkivfoto)
Den seneste opdatering af Udenrigsministeriets rejsevejledninger betyder, at blandt andet Holland bliver fri for restriktioner og krav. Nu opfordres rejsende blot til at bruge deres sunde fornuft ved rejser til landet. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Fra lørdag klokken 16 bliver Holland, Estland, Letland og Ungarn grønne i udenrigsministeriets rejsevejledning.

Det betyder, at Udenrigsministeriet ikke som sådan fraråder noget i forhold til rejser til landene og nøjes med at anbefale, at man bruger sin sunde fornuft.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Rejsevejledningen for Cypern ændres den anden vej, så landet går fra grøn til gul. Det betyder, at danske rejsende fra Cypern skal testes ved hjemkomst. Ændringen sker på grund af høje smittetal.

Ændringer omkring Spanien

Der sker også en række ændringer i forhold til rejsevejledningen for Spanien.

Her bliver regionerne Baskerlandet og Navarra grønne på grund af lave smittetal. Regionerne Catalonien, Melilla og Valencia går fra grøn til gul på grund af høje smittetal.

Udenrigsministeriet fraråder stadig alle ikke-nødvendige rejser til lande, der har betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, selv om landene opfylder kriterierne for lave smittetal.

De lande vil fremover få en ny betegnelse, der hedder skraveret orange.

Fra lørdag gælder nye restriktioner.
Fra lørdag gælder nye restriktioner.

I Schengen- og EU-området er det Finland, Irland, Island og Norge, der er skraveret orange.

Udenrigsministeriets rejsevejledning for tredjelande er også blevet opdateret på baggrund af EU's positivliste over lande uden for EU- og Schengenområdet.

Den nationale covid-19 taskforce har vurderet, at der kan åbnes for indrejse til Danmark fra landene Armenien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Brunei, Canada, Jordan, Kosovo, Moldova, Montenegro og Qatar.

Dog har Armenien, Aserbajdsjan, Brunei, Canada og Qatar fortsat betydelige rejserestriktioner for rejsende fra Danmark. Derfor er de stadig orange i rejsevejledningen.

At et land er orange betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet.

Resten af de ovennævnte lande er gule i rejsevejledningen fra lørdag.

Fra lørdag gælder nye restriktioner.
Fra lørdag gælder nye restriktioner.

Listen over røde lande, bliver med den nye rejsevejledning udvidet.

De nye røde lande er Namibia, Rusland, Skotland, Chile, Surinam, Uruguay, Columbia, Fransk Guyana, Paraguay, Argentina, Costa Rica og Panama.

Der sker også ændringer i rejsevejledningen for Storbritannien. Her bliver tre regioner røde. Der er tale om North West, North East og Yorkshire and The Humber. De dækker det nordligste af England herunder byerne Liverpool og Manchester.

At et land eller en region er rødt betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle rejser dertil.

Fredag 25. juni var der for første gang grønne lande i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

I alt 19 lande blev farvet grønne. Blandt dem var Grækenland, Tyskland, Kroatien og Malta.

EM i foldbold

Aserbajdsjan er nu tilføjet EU’s positivliste, hvilket har betydning for danske fodboldrejsende Den nationale COVID-19 taskforce for rejserestriktioner har vurderet smittesituationen i Aserbajdsjan og besluttet at ændre risikovurderingen for Aserbajdsjan fra orange til gul. 

Det betyder blandt andet, at der fra lørdag den 3. juli klokken 16 ikke længere vil gælder krav om isolation efter hjemkomst fra Aserbajdsjan. 

"Det er en god nyhed for de tilrejsende danske fodboldfans, som derved slipper for at gå i isolation efter hjemkomst fra Aserbajdsjan", oplyser Udenrigsministeriet. 

De vil dog stadig skulle tage en COVID-19-test efter hjemkomsten. Færdigvaccinerede og tidligere smittede er allerede undtaget fra testkravet efter hjemkomst.

Problemer med nogle lyntests

Det europæiske coronapas (EU’s digitale covidcertifikat) blev taget i brug den 1. juli. Desværre har det vist sig, at ikke alle hurtigtestsvar vises i EU-visningen i den danske app. Dette skyldes, at nogle af de testtyper, der bruges i Danmark, ikke er optaget på EU’s liste over hurtigtest, der ligger til grund for testcertifikatet i det europæiske coronapas. Der arbejdes på en løsning.

Rejsende anbefales derfor til at tage en PCR-test før afrejse, hvis man har brug for at kunne dokumentere en negativ test. Denne test er generelt anerkendt og vises korrekt i app’en.

Powered by Labrador CMS