Mette F. melder ud om gassen

Det skal ske hurtigst muligt, mener statsministeren

Udgivet Opdateret

Danmark skal blive ved med at fastholde det hårde pres på Rusland ved hurtigst muligt at blive uafhængig af russisk gas.

Det er budskabet fra statsminister Mette Frederiksen (S) fra Folketingets talerstol under tirsdagens partilederdebat.

Ambitiøs omstilling

Om få uger vil regeringen præsentere et reformudspil, som blandt andet på sigt skal gøre Danmark uafhængig af russisk gas.

- Efter påske vil regeringen præsentere udspillet "Danmark kan mere 2", hvor vi vil komme med nogle af vores forslag til en ambitiøs og hurtigere grøn omstilling, mere vedvarende energi, og hurtigere uafhængighed af russisk gas, siger Mette Frederiksen.

Større behov

- Her til gavn for klimaet og sikkerheden, men også for den enkelte forbruger. og vigtigst af alt for freden og for friheden i Europa, siger hun.

I lyset af krigen i Ukraine er der kommet et større behov for at fremskynde udfasningen af især russisk gas.

Partierne bag forsvarsaftalen - det såkaldte nationale kompromis - er også blevet enige om hurtigst muligt at drøfte tiltag, der kan gøre Danmark uafhængig af russisk gas.

Nu kommer et udspil, som skal hjælpe mod krigen og den grønne omstilling
Nu kommer et udspil, som skal hjælpe mod krigen og den grønne omstilling

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS