Nu udvider sygeplejerskerne strejken

Fra 25. august skal yderligere 215 sygeplejersker tilslutte sig den strejke, som DSR har stået bag siden juni

Yderligere 215 sygeplejersker skal deltage i strejken fra den 25. august.
Udgivet Opdateret

Dansk Sygeplejeråd (DSR) udvider sin strejke med flere sygeplejersker.

Det oplyser DSR i en pressemeddelelse.

Fra 25. august skal yderligere 215 sygeplejersker strejke. De lægger sig oveni de knap 1000 ekstra sygeplejersker, som vil strejke fra midten af august.

- Vi bliver ved med at lægge et større og større pres på arbejdsgiverne og politikerne, for de er nødt til at komme på banen, hvis vi skal have løst den her konflikt.

- Det vil kræve nogle håndgribelige løfter overfor sygeplejerskerne om at rette op på mange års lønefterslæb, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, i pressemeddelelsen.

Siden midten af juni

Siden midten af juni har omkring 5000 sygeplejersker, der er medlemmer hos DSR, strejket.

Årsagen til strejken er utilfredshed med de lønstigninger, som sygeplejerskerne var stillet i udsigt for de kommende år.

Det handler konflikten med sygeplejerskerne om

Sygeplejerskerne er utilfredse med deres løn og er derfor gået i strejke. Læs mere om konflikten her.

Tusindvis af sygeplejersker har strejket siden 19. juni, fordi de ikke er tilfredse med de lønstigninger, som de var stillet i udsigt for de kommende år.

Det begyndte med omkring 5000 sygeplejersker. Dernæst varslede Dansk Sygeplejeråd en udvidelse af strejken med cirka 700 ansatte fra 10. august.

Så fulgte 225 ansatte, og tirsdag udvides konflikten endnu en gang med 215 sygeplejersker fra slutningen af august.

Læs mere om konflikten her:

* Strejken blev udløst, efter at sygeplejerskerne ad to omgange i år stemte nej til en ny overenskomst for perioden 2021-2024, da de ikke var tilfredse med en lønstigning på omkring fem procent over tre år.

* Konflikten har Dansk Sygeplejeråd på den ene side - og arbejdsgiverne Danske Regioner og Kommunernes Landsforening - på den anden side.

* Dansk Sygeplejeråd mener, at deres løn er lavere, fordi tjenestemandsreformen fra 1969 placerede sygeplejersker på et lavere løntrin end de mandsdominerede fag i det offentlige.

* Konsekvensen af reformen er ifølge sygeplejerskerne et årelangt lønefterslæb, som sygeplejerskerne nu vil gøre op med.

* Dansk Sygeplejeråd mener, at dårligere lønvilkår gør det svært at rekruttere tilstrækkeligt med sygeplejersker. Dermed er der risiko for, at der fremover vil mangle endnu flere sygeplejerskerne end nu.

* Arbejdsgiverne mener omvendt ikke, at det er muligt at finde flere penge til sygeplejerskerne inden for de nuværende rammer.

Kilde: Kilder: Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner.
Powered by Labrador CMS