Ny snestorm rammer i nat

DMI varsler både snestorm og kraftig regn i hele landet

Udgivet Opdateret

Næppe er den ene snestorm begyndt at løje af, før en ny og voldsom snestorm er på vej ind over store dele af Danmark.

Snestormen og store mængder vand ventes at komme ind over Danmark onsdag nat og frem til torsdag middag, oplyser DMI.

Varsel om snestorm

- Der er snestormvarsel for den centrale og nordlige del af Jylland og Nordsjælland. Blandede nedbørsformer og lokalt store nedbørsmængder med potentielle vandløbsoversvømmelser til resten af landet, skriver DMI i deres seneste vejrmelding.

Danmark bliver ifølge DMI frem til torsdag middag ramt af store vejrmæssige udfordringer. 

- Nord for lavtrykket blæser kold luft ned over landet fra nordøst, og her vil nedbøren falde som enten sne, tøsne eller slud og vinden kan give snefygning, altså regulær snestorm, fastslår meteorolog Martin Lindberg fra DMI.

Regn og slud

Længere sydover falder nedbøren som regn eller slud, men også her vil det være blæsende. Der er et varsel for snestorm for den nordlige og centrale del af Jylland, gældende frem til torsdag formiddag. 

- Der er nu også et varsel for snestorm for Nord- og Nordvestsjælland, gældende frem til torsdag middag, oplyser meteorologen.

Op til 40 centimeter

Snemængderne er noget usikre, men da varslet gælder i en længere periode fra i nat og frem til torsdag middag, kan der flere steder i den nordlige og centrale del af Jylland falde 15 til 30 cm sne, lokalt op mod ca. 40 cm. 

I den nordlige og nordvestlige del af Sjælland kan der flere steder falde 10 til 20 cm sne, midt på Sjælland lokalt måske 20 til 30 cm. 

Kraftig regn

I resten af landet, undtaget Københavnsområdet og Bornholm, er der endvidere udsendt et varsel for kraftig regn, gældende frem til torsdag middag. 

- Vi forventer, at der i dette område mange steder vil falde mellem 30 og 50 mm nedbør, lokalt på Sydsjælland, Lolland og Falster op til ca. 60 mm. 

Powered by Labrador CMS