Rune nåede stjernerne som teenager

Tennisspilleren Holger Rune har en ambition om at blive verdens nummer et og vinde grand slam-turneringer. Allerede i en alder af 20 år er han godt på vej

Udgivet Opdateret

Tennisspilleren Holger Rune, der lørdag den 29. april fylder 20 år, har som barn og teenager aldrig lagt skjul på, at han vil være verdens bedste tennisspiller.

Men at han allerede som 19-årig foldede sig ud blandt sportens største stjerner, kom alligevel bag på de fleste.

I slutningen af 2022 brød han igennem muren til top-10, da han slog fire spillere fra top-10 på vejen mod triumfen i Masters 1000-turneringen i Paris - en af de events, der rangerer lige under de fire grand slam-turneringer.

Begyndte som seksårig 

Inspireret af sin storesøster, Alma, begyndte Holger Rune at spille tennis som seksårig. Og siden har han stort set ikke været til at drive ud af en tennisbane.

Talentet var åbenlyst, og de mange timer, der blev lagt i spillet, medvirkede til, at han allerede som ungdomsspiller blandede sig blandt de bedste i Europa.

Mor og manager Aneke Rune har rejst verden tynd med sin søn for at give talentet alle muligheder. Og familiens sommerhus blev solgt for at finansiere de mange rejser.

Det franske akademi

Allerede som 13-årig blev Holger Rune tilknyttet det franske akademi hos den profilerede træner Patrick Mouratoglou, og samarbejdet med Mouratoglou er holdt ved siden.

De seneste måneder har Mouratoglou endda rejst verden rundt med Rune til turneringer.

Således var Mouratoglou en del af teamet, da Rune vandt Paris Masters, og det samme var han, da Rune i april - kort før sin 20-års-fødselsdag - nåede finalen i Monte-Carlo Masters.

I slutningen af 2022 brød Holger Rune igennem muren til top-10 blandt verdens bedste tennisspillere. Han fylder 20 år den 29. april. (Arkivfoto).
I slutningen af 2022 brød Holger Rune igennem muren til top-10 blandt verdens bedste tennisspillere. Han fylder 20 år den 29. april. (Arkivfoto).

Der har kun været ganske få - og nok naturlige - bump på vejen for Rune på turen op ad verdensranglisten. Men han var blot 18,5 år, da han sparkede døren ind til top-10.

Rune er kendt for sin enorme dedikation og vilje til at træne hårdt for at blive bedre, og det har banet vejen for, at han på sin 20-års-fødselsdag ligger nummer syv på verdensranglisten.

Han er noteret for fire ATP-titler, og en kvartfinale i French Open er hans hidtil bedste grand slam-resultat.

Men fortsætter han udviklingen, vil han formentlig pynte på begge statistikker i 2023.

Rune er også kendt for at vise store følelser på banen, hvilket har givet ham både fans, men også kritikere.

Han bruger gerne publikum aktivt i kampene på de store arenaer, og tilsat sit højt anlagte spil er det sjældent kedeligt at se Holger Rune spille tennis.

Holger Rune jubler efter at have opnået karrierens hidtil største resultat. I finalen i Paris Masters slog han Novak Djokovic. Rune fylder 20 år lørdag den 29. april. (Arkivfoto).
Holger Rune jubler efter at have opnået karrierens hidtil største resultat. I finalen i Paris Masters slog han Novak Djokovic. Rune fylder 20 år lørdag den 29. april. (Arkivfoto).

Holger Rune Blå bog

Fulde navn: Holger Vitus Nødskov Rune

Født 29. april 2003

188 cm

Blev professionel i 2020

Debut som 14-årig på det danske landshold

Opvokset i Gentofte og startede tenniskarrieren i Hellerup Idrætsklub (HIK)

Powered by Labrador CMS