Så gode er chancerne for hvid jul

Umiddelbart ser det ud til, at chancerne for hvid jul er størst i Nordjylland, imens den sydlige del af landet bliver snydt for sne på juleaften

I Nordjylland er chancerne for hvid jul rigtig gode.
I Nordjylland er chancerne for hvid jul rigtig gode.
Udgivet Opdateret

Onsdag er der udsigt til overskyet vejr og byger med blandet nedbør i hele Danmark. 

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Vejret bliver mest skyet, og der vil falde nedbør - både sne, slud og regn. Bygerne kan indeholde sne, alt efter hvor i landet man bor. Der vil formentlig falde sne på Sjælland, fortæller vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Anna Christiansson til Newsbreak.dk.

Temperaturen kommer til at ligge mellem frysepunktet og fem grader. Det bliver lunest i den vestlige del af landet. 

Hvid jul?

Juleaften er lige om om hjørnet. Og i flere dele af landet er der faktisk gode chancer for et snedækket landsskab på juleaftensdag. 

Fra torsdag morgen og frem til fredag middag passeres Danmark af et lavtryk fra vest mod øst og et frontsystem, som giver en del nedbør som regn, slud, sne.

- Sådan som det ser ud lige nu, bliver det tilstrækkeligt koldt i den nordlige halvdel af landet, og der er rigtig gode chancer for sne i Nordjylland på juleaftensdag, fortæller Anna Christiansson. 

I Midtjylland, på Nordfyn, på Sjælland og Bornholm og er der også gode chancer for hvidt nedbør, 

Imens nedbøren i den sydligste del af landet vil falde mest som regn.

- Det kan stadig nå at ændre sig, da det kommer an på, hvor lavtryksbanen går. Det er den, der bestemmer, hvor der falder sne, lyder det fra den vagthavende meteorolog. 

Temperaturen falder 

Efter passagen af lavtrykket med sine fronter bliver det koldt. 

Temperaturen falder i løbet af juleaftensdag, og julenat er der udbredt frost i vente. 

Der hvor der falder mest sne frem mod juleaftensdag om eftermiddagen, kan det blive til mellem 3 og 10 cm. Herunder ses et forsigtigt bud på, hvor chancen for hvid jul er størst.

Powered by Labrador CMS