Så meget regn er der faldet

Læs her, hvem der slår rekorden

Udgivet

Det har det seneste døgns tid pisket ned med vand mange steder i landet.

Tirsdag aften bringer DMI en oversigt over, hvor store mængder vand, der rent faktisk faldt. Og hvor de landede.

Regnen begyndte mandag morgen i den sydvestlige del af Jylland, og har først sluppet landet i løbet af tirsdag eftermiddag. 

Vejle midtby er oversvømmet flere steder tirsdag den 6. februar 2024.De store mængder regn har betydet at dele af Vejle midtby er afspærret. Grejs Å gik over sine bredder omkring klokken 9.45.

Mest her

- I perioden fra mandag kl. 7 og frem til klokken 15 tirsdag eftermiddag, er der faldet 58,2 mm regn i Blåhøj Kirkeby i Midtjylland, oplyser DMI.

Siden mandag morgen kl. 7 og frem til tirsdag kl. 15, er der i gennemsnit på landsplan faldet 31,9 mm. 

Mest er det kommet ved Blåhøj Kirkeby, som har målt 58,2 mm. 

Mere end en måned

Ikast-Brande kommune, hvor Blåhøj Kirkeby ligger, har fået 45,4 mm, men generelt har hele landet fået meget store nedbørsmængder, bortset fra Vendsyssel.

Til sammenligning falder der 50,3 mm regn normalt i hele februar, så på lidt over et døgn er der faldet knap 20 % mere regn end der normalt gør i løbet af en gennemsnitlig februar.

- Nedbørsummen på landsplan for mandag og tirsdag er foreløbig på 31,9 mm, hvilket er den  største nedbørsum over to døgn på landsplan siden 2018, konstaterer DMI.

Og så er det ikke engang helt slut med at regne endnu.  Der er tirsdag aften endnu byger over landet, der vil lægge yderligere til nedbørssummen frem til midnat.

2

Powered by Labrador CMS