UM advarer danskere

Fraråder alle ikke-nødvendige rejser til dette land

Udgivet Opdateret

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til den sydlige del af Libanon.

Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Konkret er sikkerhedsniveauet blevet opdateret til farven orange i hele det sydlige Libanon syd for floden Litani, herunder også byen Tyre, skriver Udenrigsministeriet.

Farven orange betyder, at ministeriet vurderer, at risiciene i området er så alvorlige, at man bør have særlige grunde til at besøge det.

- Situationen er uforudsigelig og kan hurtigt ændre sig. Hold dig løbende opdateret om situationen via medierne, din rejsearrangør eller dit hotel, lyder opfordringen fra Udenrigsministeriet.

Også Israel

Lørdag frarådede Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til Israel.

Det skete efter den militante bevægelse Hamas lørdag morgen igangsatte et omfattende angreb på Israel. Gruppen har dræbt mindst 800 israelere og taget yderligere en lang række til fange.

Israel har som modsvar gennemført flere luftangreb mod Gaza. Her lyder meldingerne fra de palæstinensiske myndigheder, at mindst 560 palæstinensere er blevet dræbt.

Nye konfrontationer

Der har desuden været indikationer på, at en ny frontlinje mellem Israel og Libanon kan være ved at åbne sig.

Et medlem af den shiamuslimske milits Hizbollah er angiveligt blevet dræbt mandag i et israelsk angreb i det sydlige Libanon. Det skrev nyhedsbureauet Reuters mandag.



Powered by Labrador CMS