Badehotellet-stjerne: - Ikke bare et arbejde

"Badehotellet" er med til at skabe sameksistens og er en konstant i en omskiftelig verden, lyder det fra Cecilie Stenspil, som har medvirket siden begyndelsen

Udgivet

Cecilie Stenspil og 'Badehotellet'

Cecilie Stenspil har spillet fru Helene i alle sæsoner af 'Badehotellet', en serie der har vundet publikums hjerter.

'Badehotellet' er kendt for sin rolige atmosfære og har været en konstant i Cecilie Stenspils liv i næsten 11 år.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det kan godt være, at "Badehotellet" ikke har vundet alle anmelderes hjerter. Men blandt publikum er den gået rent ind.

Det mærker Cecilie Stenspil, der har spillet fru Helene i samtlige sæsoner af successerien.

Mange søde beskeder

- Jeg får mange søde beskeder fra folk, som skriver, at de faktisk ser "Badehotellet", når de er kede af det, og at det holder dem oppe i en svær tid i deres eget liv, fortæller Cecilie Stenspil.

- Der er jo nogle karakterer, der er døde undervejs i "Badehotellet", men ellers er der jo ikke rigtigt blod i "Badehotellet" på den måde, som der er i mange tv-serier. Det giver ro, og det har været en konstant i en tid, der udvikler sig ret meget.

Det klarer hurtigt op

Det regner så at sige sjældent meget længe ad gangen på "Badehotellet". Det klarer hurtigt op igen.

- Det der solskin i en mørk tid, tror jeg virkelig, er det, der taler ind til os, og som måske også er det, vi har brug for, funderer Cecilie Stenspil.

- Vi har brug for rum, der nulstiller os, og hvor vi mærker den der sameksistens, som når vi ser en fodboldkamp sammen - eller når vi ser "Badehotellet" sammen, siger den 44-årige skuespiller.

Når nu Cecilie Stenspil ikke længere skal lave "Badehotellet", som plejer at blive optaget i foråret, skal hun gå hjemme med sine børn, som hun har med sin mand, skuespilleren Troels Lyby, så han kan filme, fortæller hun. (Arkivfoto).

Det er en epoke

"Badehotellet" har også været en fast bestanddel af Cecilie Stenspils ikke bare arbejde, men også liv det forgangne årti. Så det er en epoke, der nu slukker, når "Badehotellet" lukker søndag aften 28. april.

- Det er jo næsten 11 år på verdens bedste arbejdsplads, siger hun.

- Det lyder måske lidt banalt, det der med at man er i vemod. Men det er svært ikke at komme ind under huden på sine kollegaer, når man arbejder så tæt sammen, som vi har gjort i så mange år i træk. Det er usædvanligt for skuespillere, fordi vi altid er en del af en ny sammenhæng som freelancere. Vi kender jo hinandens børn og hinandens liv ved siden af.

Der er sket enormt meget

Der er også sket enormt meget i Cecilie Stenspil liv de forgangne ti års tid.

Hun har fået to børn med sin mand, skuespilleren Troels Lyby. Hun har haft en bærende rolle i serien "Straight Forward", som blev optaget i New Zealand, og så har hun lagt stemme til det verdensberømte computerspil "Assassin's Creed" for at nævne et udpluk.

- Faktisk har producenterne på "Badehotellet" undervejs været enormt dygtige til at jonglere alle de andre ting, jeg skulle, så jeg synes faktisk, jeg har fået lov til lave alle mulige ting ved siden af.

- Det har været rigtig godt. Og så har jeg haft "Badehotellet" som en konstant. Så det har været et anker, vi siger farvel til, fortæller Cecilie Stenspil.

Spændende fremtidsudsigt

Det plejer at være på denne tid af året, at optagelserne til "Badehotellet" ligger. Men serien er slut nu, og det samme er epoken.

Så nu tager Cecilie Stenspil hul på den næste.

- Der ligger en masse spændende ting, som jeg skal lave, men som jeg ikke kan fortælle noget om.

- Men først er det sådan, at min mand skal filme, så vi bytter, så jeg er hjemme med vores børn. De er tre og fem år - de er jo nogle små lopper - så sådan har vi prioriteret, og det fungerer i hvert fald for os, lyder det fra Cecilie Stenspil.

Sidste afsnit af "Badehotellet" sendes søndag 28. april på TV 2 og TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS