En kæmpe forskel

Flere end en fjerdedel af hollænderne vil af med kongehuset

Mens opbakningen til det danske kongehus tilsyneladende blomstrer i bedste velgående efter fejringen af prins Christians 18-års fødselsdag, så tegner der sig et ganske anderledes billede for det hollandske kongehus.

Det skriver NTB ifølge VG.

Tilliden styrtdykker

Ifølge det norske nyhedsbureau viser en dugfrisk Ipsos-måling, at der nu kun er 38 procent af hollænderne, der har tillid til kong Willem-Alexander. 

Så sent som i 2000 var tallet på 80 procent.

Målingen viser samtidig, at mere end en fjerdel af befolkningen gerne ser monarkiet helt afskaffet, og at Holland i stedet bliver til en republik med en folkevalgt præsident.

Afsløret som nazist

Målingen kommer i kølvandet af, at det netop er blevet dokumenteret, at kong Willem-Alexanders morfar, tyskfødte prins Bernhard, som ung var medlem af Hitlers Nazi-parti.

Samtidig kæmper kongefamilien fortsat med dønninger efter flere uheldige episoder under corona-pandemien.

Mens det danske kongehus, ikke mindst kronprinsfamilien, nyder stor popularitet, ser det noget anderledes ud for det hollandske kongehus.

Voldsomt postyr

Det skabte for eksempel et voldsomt postyr, da kongeparret i oktober 2020 rejste på ferie i Grækenland på et tidspunkt, hvor Holland var delvist lukket ned. 

Og det hjalp ikke at de fik 'kolde fødder' og returnerede efter blot en enkelt dag. 

Powered by Labrador CMS