Sarah Grünewald: Udsat for svindler

En person har haft held med at udgive sig for at være den tidligere 'Vild med Dans'-vært overfor hendes mor, der  overførte stort beløb

Udgivet

Sarah Grünewalds mor blev for nylig udsat for et svindelnummer, hvor en svindler udgav sig for at være hendes datter og fik hende til at overføre næsten 10.000 kroner.

Det skriver B.T.

Den tidligere 'Vild med Dans'-vært delte oplevelsen på de sociale medier for at advare andre og opfordre til at tale med deres forældre om risikoen ved falske beskeder.

Røg i fælden

- Nogen har i weekenden skrevet sms'er til min mor og udgivet sig for at være mig. De skrev, at min telefon var gået i stykker og bad hende hjælpe mig med en regning, så længe mit Apple-id ikke virkede. Beskederne er skræmmende ægte, og min mor røg desværre i fælden og overførte en masse penge, lyder det. 

Udgiver god råd

Dansk politi har også reageret på denne type svindel ved at udgive råd om, hvordan man kan beskytte sig mod lignende svindelnumre.

Videregiv aldrig

De anbefaler blandt andet at bekræfte identiteten på den, man kommunikerer med, og aldrig videregive personlige oplysninger eller godkendelser via NemID/MitID.

Sarah Grünewald vil gerne advare andre mod den omsiggribende netsvindel, som mange rammes af, hvis man ikke er opmærksom.
Powered by Labrador CMS