35 tiltalt i voldsom drabssag

I denne uge begynder retssagen

Udgivet

Citathistorie: TV 2 Østjylland

En stor del af Digevænget i Beder syd for Aarhus blev spærret af med rød-hvid minestrimmel, så politiets teknikere havde arbejdsro i de sene aftentimer onsdag den 19. april 2023.

Kort før klokken 21 udspillede et drama sig i ét af husene på villavejen, hvor en dengang 34-årig mand opsøgte et familiemedlem, som han endte med at slå ihjel med adskillige knivstik.

Offeret var en 53-årig kvinde, som døde kort efter.

Manden blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør dagen efter ved Retten i Aarhus.

Her blev han varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling.

13 gange

TV2 Østjylland har modtaget anklageskriftet i sagen, og af det fremgår det, at manden er tiltalt for at have ramt kvinden i alt 13 gange.

Hun blev blandt andet stukket flere gange i brystkassen med så stor kraft, at det ødelagde knoglevæv.

Østjyllands Politi har ikke villet fortælle mere, end at gerningsmanden og offeret havde et forudgående kendskab til hinanden, ligesom der intet er kommet frem omkring motivet eller det nærmere hændelsesforløb.

TV2 Østjylland har været i kontakt med både forsvarer og anklager i sagen, men ingen af dem ønsker at udtale sig af hensyn til de ting, der kommer frem i retten, når sagen skal behandles på årsdagen for drabet, fredag den 19. april.

Samme efternavn

Anklager Birgitte Ernst fortæller dog, at manden ikke var kvindens søn.

Det er tidligere kommet frem, at de har samme efternavn.

Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf, hvis manden findes skyldig og dømmes, og derudover vil man sikre sig, at manden ikke arver noget efter den afdøde.

Anklager Birgitte Ernst siger desuden, at hun forventer, at der er tale om en ren tilståelsessag, men det skal formelt afklares på et møde, før selve retssagen begynder.

Powered by Labrador CMS