3.800 bilister har fået dobbeltbøder

Derfor rammer det dobbelt så hårdt

Udgivet

Flere end 3.800 bøder blev ifølge Rigspolitiet uddelt til danskere sidste år, der kørte for stærkt på en strækning med vejarbejde.

Men udover en bøde til dobbelttakst, så er den høje hastighed ved vejarbejde hensynsløst over for dem, der arbejder på strækningen.

Det siger skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen.

- Når man kører for stærkt, så udsætter man ikke kun sig selv, men også sine medtrafikanter for fare. Men mens bilister er beskyttet af en masse sikkerhedsforanstaltninger i deres biler, så er dem der vejarbejder enormt udsatte, hvis der pludselig sker et uheld. Derfor kan man simpelthen ikke tillade sig ikke at overholde de fartbegrænsninger, der bliver sat i zoner med vejarbejde.

Hver fjerde ved det ikke

Selvom det i april måned er ti år siden at loven om dobbelt bødetakst ved for hurtig kørsel ved vejarbejde blev indført, så hersker der stadig stor uvidenhed om loven i den danske trafik.

En ny undersøgelse som YouGov har lavet for Gjensidige viser nemlig, at hver fjerde dansker med kørekort ikke ved, at man kan se frem til en dobbelt så stor bøde, når man kører for stærkt ved vejarbejde. 

-Som privatperson er det selvfølgelig meget ærgerligt at skulle betale en bøde, der er dobbelt så stor, som på enhver anden vejstrækning. Men der er også en grund til, at denne lov blev indført, og det er fordi der er andre hensyn, man bør tage som bilist i de her zoner, siger Lene Rasmussen.

Risikerer frakendelse af kørekort

Udover dobbelt bødetakst ved vejarbejde, så er grænsen for, hvornår bilister får en betinget frakendelse af deres kørekort også nedsat til 40 procents hastighedsoverskridelse, hvor den ved andre vejstrækninger er 60 procent.

3.800 bøder til dobbelt takst blev der ifølge Rigspolitiet udstedet i 2023 i forbindelse med vejarbejder.
Powered by Labrador CMS