Chauffør død i arbejdsulykke

Det gik galt, da han skulle læsse varer på lastbilen

Udgivet Opdateret

En 75-årig chauffør er afgået ved døden næsten en måned efter en arbejdsulykke i Gedved nord for Horsens.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard fra Sydøstjyllands Politi over for Horsens Folkeblad.

Mediet har læst en rapport fra Arbejdstilsynet, der viser, at chaufføren var ved at læsse varer af en lastbil om eftermiddagen fredag den 16. juni, da den lille gaffeltruck, han stod på, satte sig fast i en rampe, så chaufføren faldt af og slog hovedet i gulvet.

Fik strakspåbud

Politiet fik 12. juli besked om, at manden var død af sine kvæstelser.

Både politi og Arbejdstilsynet var efter ulykken til stede ved DKI Logistics, og Arbejdstilsynet gav virksomheden et strakspåbud om at sørge for, at de tekniske hjælpemidler bliver anvendt, så arbejdet kan udføres fuldt forsvarligt.

Ifølge Horsens Folkeblad har virksomheden efterkommet påbuddet ved at sige til alle chauffører, at det gældende reglement skal følges.

Den 75-årige mand overlevede ikke faldet fra gaffeltrucken.
Den 75-årige mand overlevede ikke faldet fra gaffeltrucken.

ARBEJDSTILSYNET

Arbejdstilsynet, ofte forkortet AT, er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet.

Arbejdsmiljøloven sætter den overordnede ramme for Arbejdstilsynets virke. Heraf følger, at det er virksomhedernes ansvar at sørge for, at arbejdsforholdene på virksomhederne er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige.

Arbejdstilsynet skal som én blandt flere aktører på arbejdsmiljøområdet bidrage til, at ansvaret varetages af virksomhederne. For Arbejdstilsynets vedkommende sker det ved, at Arbejdstilsynet fører tilsyn med virksomheder, udarbejder regler samt vejleder om arbejdsmiljø.

Arbejdstilsynet er en styrelse under Beskæftigelsesministeriet og har hovedsæde i Landskronagade på Ydre Østerbro i København. Tilsynet med virksomhederne sker via regionale tilsynscentre. Arbejdstilsynet har i alt ca. 600 medarbejdere i 2020.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS