Danske Malua efterlyst i hele verden

Otteårige Malua og hendes far, 32-årige Mathias Brodka, er nu blevet efterlyst via Interpol

Otteårige Malua, der ikke er set siden 4. december, er blevet efterlyst via Interpol.
Otteårige Malua, der ikke er set siden 4. december, er blevet efterlyst via Interpol.
Udgivet Opdateret

Otteårige Malua har været forsvundet siden 4. december.

32-årige Mathias Brodka, som er pigens far, er sigtet for at kidnappe hende. 

Og nu er både datter og far blevet efterlyst via Interpol. 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til B.T.

Varetægtsfængslet for kidnapning

Mathias Brodka blev under et grundlovsforhør in absentia ved Retten i Roskilde 21. december varetægtsfængslet i fire uger for at have bortført sin datter. 

Og det er med afsæt i varetægtsfængslingen, at der nu er grundlag for at efterlyse begge personer uden for landets grænser via det internationale politisamarbejde.

- Jeg kan bekræfte, at vi efter grundlovsforhøret har sendt en efterlysning af de to afsted til Interpol. Og det er jo helt naturligt, at man, som tiden går, breder efterforskningen ud, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til B.T.

Sådan beskrives datter og far

Af hensyn til efterforskningen ønsker Martin Bjerregaard ikke at komme nærmere ind på, hvorfor politiet mistænker, at Mathias Brodka skulle have ført sin datter ud af landet.

Det stod klart under grundlovsforhøret i sidste uge, at de to efterlyste personer potentielt ikke længere befinder sig i Danmark.

Otteårige Malua beskrives som lys i huden, cirka 140 centimeter høj, almindelig af bygning og med langt lyst hår. 

Malua var iført en rød nissehue, mørkerød juletrøje med snefnug og julehjerter, blå jeans, lys jule-nederdel, mørke vinterstøvler med lilla snørebånd og en lyseblå jakke med Elsa/Anna (Frost-motiver). Hun medbragte en lyserød kaninbamse med grøn striktrøje.

Faren beskrives som lys i huden, 197 centimeter høj, almindelig af bygning, veltrænet og med mørkt fuldskæg og langt mørkt hår i hestehale samlet i knold i nakken.

Powered by Labrador CMS