Dømt for vanvidskørsel: Datter endte i kørestol

31-årig kvinde er idømt betinget fængsel for to tilfælde af vanvidskørsel. Datter blev kvæstet i ulykke

Udgivet Opdateret

En 31-årig kvinde er i Retten i Næstved blevet idømt et år og otte måneders betinget fængsel for to tilfælde af vanvidskørsel.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

I et af tilfældene havde kvinden sin nu fireårige datter i bilen. Datteren endte med at blive kvæstet, da hendes mor - som var påvirket af THC såvel som andre bevidsthedspåvirkende stoffer - mistede bevidstheden og kørte ind i et træ.

Ikke spændt fast

Datteren var ikke spændt ordentligt fast, og hun har som følge af ulykken mistet førlighed, så hun i dag sidder i kørestol.

Netop fordi datteren derfor er meget afhængig af sin mor, blev den 31-årige kvindes fængselsdom gjort betinget, oplyser politiet.

Høj risiko

- Det er en tragisk sag, hvor den dømtes datter kom alvorligt til skade, siger anklager Iben Grønbæk i pressemeddelelsen.

- Det tydeliggør i høj grad, hvilken risiko de bilister, som vælger at køre i påvirket tilstand, løber - ikke blot i forhold til sig selv, men også i forhold til andre. Rettens dom sender et tydeligt signal om, at det er fuldstændig uacceptabelt at kombinere stoffer og bilkørsel.

Ulykken fandt sted på Tybjergvej i Herlufmagle i september 2022.

Andet tilfælde

Ulykken med datteren skete 28. september 2022. Det andet tilfælde af vanvidskørsel, som den 31-årige er dømt for, fandt sted cirka en måned tidligere.

Her overhalede hun både højre og venstre om biler på Holbækmotorvejen. Derudover bremsede hun i København så hårdt op, at en bagvedkørende måtte også måtte bremse.

Også påvirket

Da de holdt stille ved et lyskryds, steg den 31-årige ud af sin bil og sparkede og slog på den bagvedkørende, ligesom hun forsøgte at ødelægge dækkene og flåede vinduesviskere af. Den 31-årige var også her påvirket af THC.

Hun har som følge af fredagens dom fået frakendt retten til at føre bil i fem år, ligesom bilen, hun kørte i, blev konfiskeret.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Powered by Labrador CMS