Dræbt med kniv før han blev brændt

Efterforsker intenst weekendens drab - to efterlyste vidner har endnu ikke henvendt sig

Udgivet Opdateret

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat intenst i sagen vedrørende weekendens drab, hvor en 58-årig lokal mand blev fundet dræbt på en shelterplads i Vadum i Vendsyssel.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

To efterlyste vidner har endnu ikke henvendt sig, og politiet søger nu efter yderligere vidner i en specifik periode.

Politikredsen modtager fortsat oplysninger i sagen på telefonnummer 114.

En mand på 44-år sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i sagen. 

Frigivelse af nye oplysninger

Politiets blev tilkaldt til stedet lørdag lidt over middag, idet flere vidner kort forinden havde fundet offeret i et brændende bål.

De efterfølgende retsmedicinske undersøgelser viste, at offeret forinden var afgået ved døden som følge af flere knivlæsioner.

Nordjyllands Politi arbejder ud fra en hypotese om, at offeret er blevet dræbt på selve shelterpladsen flere timer før bålafbrændingen, formentlig kan det være sket om fredagen.

Politiet arbejder ud fra den teori at offeret er blev dræbt med kniv før han blev brændt på bålet.
Politiet arbejder ud fra den teori at offeret er blev dræbt med kniv før han blev brændt på bålet.

Alvorlig sag

Politikommissær Carsten Straszek understreger, at man af hensynet til efterforskningen og de pårørende ikke kan komme ind på yderligere detaljer vedrørende omstændighederne omkring drabet, men efterforskningslederen siger:

- Det er en meget alvorlig og tragisk sag, som vi efterforsker intenst, så den kan blive opklaret. Den er dybt tragisk for de pårørende, og det er også utrygt for lokalsamfundet i Vadum. Derfor har vi i øjeblikket mange kræfter indsat i opklaringsarbejdet.

To perioder interessante

Det er politiets mange efterforskningsskridt i de seneste dage, der altså nu fører til, at man efterlyser flere vidner, som kan bidrage til at belyse hændelsesforløbet.

Politikommissær Carsten Straszek peger konkret på to tidsperioder, som er særligt interessante for politiet.

Den ene er fredag den 4. august 2023 i tidsrummet klokken 10.15 – 11.30 samt dagen efter, lørdag den 5. august 2023 i tidsrummet klokken 12:00-13:30.

- Har man befundet sig på eller omkring shelterpladsen i Vadum i disse tidsrum, så er vi særligt interesserede i at høre fra dem, siger politikommissæren.

NORDJYLLANDS POLITI

Nordjyllands Politi dækker Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Jammerbugt, Vesthimmerlands, Mariagerfjord og Rebild kommuner.

Politikredsen beskæftiger cirka 850 medarbejdere – politifolk, jurister og administrativt ansatte – som døgnet rundt arbejder for, at Nordjylland skal være et sikkert og trygt sted at virke, bo og færdes.

Der bor godt 530.000 personer i alt i de nævnte kommuner (befolkningstal er pr. 2. kvartal 2023 og hentet hos Danmarks Statistik den 24. juli 2023).

Politistationer:

Nordjyllands Politi har også en landbetjent på Læsø og en afdeling ved Aalborg Lufthavn.

Kilde: Nordjyllands Politi
Powered by Labrador CMS