Falske sedler i omløb

Efter adskillige hændelser råber politiet vagt i gevær

Vær opmærksom på, at der er falske penge i omløb.
Udgivet Opdateret

Tre butikker har anmeldt, at de har fået falske tusindkronesedler i kasseapparatet. 

Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten. 

- Det ene sted var hos McDonald’s på Banegårdspladsen i Aarhus, hvor sedlen var blevet brugt i tidsrummet mellem kl. 21.00 tirsdag aften og kl. 01.00 natten til onsdag. Også hos Rema 1000 på Oddervej i Højbjerg og Rema 1000 på Frederiksgade i Aarhus havde personalet opdaget, at der var blevet betalt med en falsk 1000-krone-seddel tirsdag aften.

Derfor beder politiet om, at man kigger efter både vandmærke, vinduestråd og skjult tråd. Derudover kan man mærke, om papiret føles rigtigt.

Ubetinget fængsel 

“Domstolene idømmer typisk ubetinget fængsel – både for at fremstille og udgive falske penge og for at medvirke hertil. De længste straffe har i de senere år været på op til cirka to års fængsel, og selv fremstilling og udgivelse af nogle få sedler har medført ubetinget fængselsstraf”, skriver Nationalbanken på sin hjemmeside.

FALSKMØNTNERI

Falskmøntneri - eller forsøg på samme - kan straffes efter straffelovens §§ 166-168. 

Strafferammen for falskmøntneri er på 12 års fængsel, hvilket er en af straffelovens højeste strafferammer. Domstolene idømmer typisk ubetinget fængsel – både for at fremstille og udgive falske penge og for at medvirke hertil. 

De længste straffe har i de senere år været på op til ca. 2 års fængsel, og selv fremstilling og udgivelse af nogle få sedler har medført ubetinget fængselsstraf. 

For medskyldige, eller hvor der har været formildende omstændigheder, er der blevet idømt bøde eller betinget fængsel, eller sagen er endt med et tiltalefrafald. Dommene afhænger af de konkrete sager.

Straffelovens bestemmelser gælder også for forfalskninger af udenlandske sedler og mønter.

Kilde: Nationalbanken
Powered by Labrador CMS