-Fri hash vil ikke hjælpe politiet

Der er dyb uenighed blandt politi, politikere og forskere om, hvad der vil ske, hvis man lovligt gav hashen til det frie marked

Hvad vil der mon ske, hvis man lod hashen være fri? Det spørgsmål bakser flere med, og det lader til at være et svært et af slagsen.
Hvad vil der mon ske, hvis man lod hashen være fri? Det spørgsmål bakser flere med, og det lader til at være et svært et af slagsen.
Udgivet Opdateret

Selvom Sophie Hæstorp Andersen går til kommunalvalget i Københavns Kommune i november på et forslag om fri hash, så bliver det ikke med Rigspolitiets støttende røst. 

Tværtimod mener politiet ikke, at det vil hjælpe bekæmpelsen af bandekriminalitet, hvis man tog hashen ud af hænderne på dem. 

- Rigspolitiets vurdering, at et legalt offentligt udbud af hash ikke vil have den ønskede effekt på den illegale hashhandel og den organiserede kriminalitet i tilknytning hertil, lød det tidligere i Folketingets Retsudvalg, da spørgsmålet blev vendt. 

Forsker uenig

Men det har dog også vakt interesse hos politiforsker Adam Diderichsen er lektor på Københavns Professionshøjsole.

- Der er ikke nogen egentlig begrundelse for de ting, Rigspolitiet siger. Der er hverken teoretiske overvejelser eller forklaringer eller henvisninger. Der er egentlig bare en række ubegrundede holdninger, som Rigspolitiet kommer med siger han til DR.dk

Han savner således en reel debat om, hvad det kunne have af konsekvenser, hvis man helt legaliserede hashen. 

Powered by Labrador CMS