Glad Bramsen: FE frikendt

Der er ikke grundlag for at rejse kritik af hverken FE eller ansatte i sag, der kom frem sidste år

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er tilfreds med udfaldet af undersøgelsen
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er tilfreds med udfaldet af undersøgelsen
Udgivet Opdateret

Der er ikke grundlag for at rejse kritik i en sag om videregivelse af oplysninger om danske statsborgere.

Det konkluderer en undersøgelseskommission. 

"Undersøgelseskommissionen har dermed afsluttet sin undersøgelse, der blev iværksat på baggrund af den kritik, som Tilsynet med Efterretningstjenesternes særlige undersøgelse af FE rejste i august 2020", skriver Forsvarsministeriet. 

Kommissionen konkluderer, at der hverken er grundlag for at kritisere tjenesten eller de ansatte, der blev hjemsendt i forbindelse med sagen.

Sagen kom frem i offentligheden sidste år og involverer blandt andet tidligere FE-chef Thomas Ahrenkiel og FE-chef Lars Findsen.

- Når det uafhængige tilsyn rejser en så alvorlig kritik af FE, så skal det undersøges – i denne sag såvel som i tidligere tilsvarende sager. Kommissionen har nu fundet, at der ikke er grundlag for at rejse kritik af hverken af FE eller af nogen medarbejdere. Den konklusion er jeg selvsagt meget tilfreds med, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Forsvarsministeriet vil på baggrund af kommissionens konklusioner fortsætte dialogen med de tjenestefritagede og genplacerede medarbejdere.

Kan komme tilbage

"På baggrund af konklusionerne vil kritikken i Tilsynets særlige undersøgelse ikke længere være til hinder for, at de kan gøre tjeneste ved FE og – efter aftale med Udenrigsministeriet for en af de pågældendes vedkommende – som ambassadør i det omfang, de måtte ønske det", skriver Forsvarsministeriet.

Powered by Labrador CMS