Havde kniv med i sin skoletaske

Drabstiltalt forklarer i retten, at han skaffede sig en kniv, fordi han var bange for en lokal gruppe

Udgivet Opdateret

En lokal gruppe fra Høje Taastrup havde set sig sur på en i dag 18-årig mand, og han blev derfor overfaldet af seks unge mænd, kort før han stak to af dem med kniv.

Det forklarer den 18-årige i Retten i Glostrup, hvor han sidder tiltalt for dobbeltdrab.

Episoden fandt sted i Høje Taastrup en sen aften den 6. marts 2023, og retten skal i sagen tage stilling til, om de to knivdrab foregik i nødværge, som den 18-årige påstår.

En 18-årig drabstiltalt havde kniv på sig, fordi han var bange for en lokal gruppe, forklarer han i retten. Ifølge ham skete to knivdrab i nødværge. (Arkivfoto).

Fire andre unge mænd er i sagen tiltalt for at udøve grov vold mod den 18-årige, kort før han trak en kniv.

Var sure

I retten forklarer den 18-årige blandt andet, at de fire andre tiltalte og de to afdøde havde set sig sur på ham, efter at han havde talt over sig om nogle fra den gruppe, de ifølge ham var en del af.

Derfor blev han allerede overfaldet i sommeren 2022 af nogle af de tiltalte, lyder det. Her blev han slået i baghovedet med en hammer.

Et billede af den tiltalte bliver vist i retten. Her ses det angiveligt, at han havde fået flere slag i baghovedet.

Rigtig bange

- Efter den episode blev jeg rigtig bange for mit liv. Derfor skiftede jeg gymnasium og holdt op med at komme offentlige steder i Høje Taastrup, forklarer han i retten.

Efter den episode valgte han også at anskaffe sig en kniv, som han hele tiden havde på sig, fordi han var bange for gruppen, forklarer han. Derfor havde han den også med i skole.

I løbet af de ni dage, der er sat af til sagen, skal retten vurdere, om den 18-åriges handlinger var nødvendige for at stoppe et eventuelt overfald.

Var det nødværge

Her lyder det ifølge anklager, at jo voldsommere et angreb er, jo voldsommere midler må man bruge. I så fald kan knivstikkene være lovlige.

Retten skal også vurdere, hvorvidt de fire andre tiltalte mænd handlede i nødværge.

Powered by Labrador CMS