Jagter disse bilister

Alle landets politikredse kommer til at sætte ind, når politiet jagter bilister med en uacceptabel opførsel

Udgivet Opdateret

I disse dage er der mange fester i det danske sommerland, hvilket har fået politiet til at sætte særligt ind mod en gruppe trafikanter på vejene. 

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

Er uacceptabelt

Bilister, der er påvirket af alkohol eller narko, vil således blive jagtet, når betjente landet over finder både alkometer og narkometer frem i et forsøg på at fange påvirkede trafikanter. 

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiet

163 dødsfald

Ifølge Rigspolitiet vil det være op til de enkelte politikredse, hvordan de foretager kontrol af trafikanter, som kan være påvirkede. 

Fra 2017 til 2021 mistede 163 personer livet som følge af ulykker i trafikken, hvor spiritus var involveret. 

Alle landets politikredse kommer til at sætte ind, når der skal fanges påvirkede bilister i det danske sommerland (Arkivfoto).
Alle landets politikredse kommer til at sætte ind, når der skal fanges påvirkede bilister i det danske sommerland (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS