Mand anholdt i uhyggelig kniv-sag

En dommer i Retten i Aarhus skal mandag afgøre, om der er grundlag for at varetægtsfængsle 26-årig mand

Udgivet Opdateret

Den fjerde mistænkte i en sag om farlig vold i Odder 5. august er blevet anholdt. Det oplyser Østjyllands Politi søndag.

Manden, der er 26 år, vil blive fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling mandag.

Ved overfaldet blev offeret tildelt flere knivstik, og politiet mener, at i alt seks personer deltog.

Østjyllands Politi havde spærret et område på Rosensgade i Odder lørdag morgen, da knivstikkeriet fandt sted.
Østjyllands Politi havde spærret et område på Rosensgade i Odder lørdag morgen, da knivstikkeriet fandt sted.

VOLD I DANMARK

I 2022 blev 8.571 voldsskader registret på de danske skadestuer. Det er flere end i 2020 og 2021, hvor der var hhv. 7.987 og 8.068 voldsskader. Antallet af voldsskader er dog lavere end før coronaepidemien. I 2019 var der 10.161 voldsskader.

I aften- og nattetimerne i weekenden kommer flest på skadestuen med voldsskader. Unge, særligt mænd på 15-24 år, bliver i højere grad behandlet for voldsskader end andre aldersgrupper.

Antallet af arbejdsrelaterede voldshændelser er vokset fra 1.069 til 1.141 fra 2021 til 2022. Især ansatte i sundhedsvæsenet, sociale institutioner samt forsvar og politi udsættes for vold på arbejdspladsen.

Tidligere år

I 2020 fik 7.987 voldsofre behandling på landets skadestuer. I 2019 var det tilsvarende tal 10.161, hvilket svarer til et fald på 21 procent.

Mænd er generelt overrepræsenterede på skadestuerne, og de behandles i højere grad for mere alvorlige voldsskader end kvinder. Mænd får fx oftere åbne sår og knoglebrud, og næsten halvdelen af mændene behandles for hovedskader, mens det kun gælder for hver fjerde kvinde.

Kvinder udgør dog en stigende andel af de voldsofre, der får behandling på skadestuerne. Mens de i 1995 udgjorde 25 procent af voldsofre, udgjorde de 35 procent i 2020.

Kvinder bliver oftest udsat for vold i hjemmet og i forbindelse med deres arbejde særligt i sundhedssektoren, mens mænd i højere grad udsættes for vold uden for hjemmet.

Volden sker oftest i nattetimerne hen over weekenderne. De fleste besøg på skadestuen i forbindelse med vold foregår natten mellem fredag og lørdag samt lørdag og søndag i de sene nattetimer.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd
Powered by Labrador CMS