Mand og kvinde sigtet for affalds-drab

Nu har politiet en ide om, hvem den dræbte er

Politiet i Grønland har sigtet to personer for drab
Udgivet Opdateret

En mand og en kvinde er anholdt og sigtet for drab.

Det er sket i sagen om de to ligdele, der tidligere blev fundet på en affaldsforbrænding.

Manden er tilbageholdt indtil den 5. november 2021, mens kvinden er løsladt igen. 

Grønlands Politi knokler nu på for at færdiggøre efterforskningen, oplyser Grønlands Politi en pressemeddelelse. 

Fredag sent om eftermiddagen den 8. oktober 2021 anholdt Grønlands Politi tre personer på den adresse, som mistænkes for at være gerningsstedet. 

Adresse ransaget

På adressen blev der foretaget ransagning og tekniske undersøgelser, og på baggrund af bevismateriale og afhøringer af de tre anholdte personer kunne Grønlands Politi om lørdagen fremstille en mand og en kvinde i grundlovsforhør, mens den tredje person blev efter afhøring løsladt igen.

Kredsretten imødekom politianklagerens påstand om tilbageholdelse af manden i 28 dage og tilbageholdelse af kvinden i 72 timer.

Kvinden er nu løsladt igen, mens manden er tilbageholdt indtil 5. november 2021.

Prøver af liget

Rigspolitiets retsmediciner og teknisk personale har ligeledes foretaget prøver af bevismaterialer og ligdele, som er fundet på affaldsforbrændingen.

- Vi arbejder praktisk talt i døgndrift for at få indsamlet spor, få foretaget afhøringer, samt afsluttet de igangværende undersøgelser, der i sidste ende skal medvirke til at opbygge en stærk sag, oplyser vicepolitiinspektør Jan Lambertsen, der linjechef for efterforskning ved Grønlands Politi.

DNA-prøver

Blandt andet har personalet taget DNA-prøver af de fundne ligdele, og prøverne skal bekræfte identiteten på den forurettede, som politiets efterforskning allerede er på sporet af.

- Vi har en stærk formodning om, hvem den forurettede er, og det er de pårørende til den person informeret om. Det kan ikke være rart for dem at gå rundt med den viden, hvis der er den mindste usikkerhed, så udover at det er afgørende for efterforskningen, er det også afsindig vigtigt for de pårørende, at vi snart får bekræftet identiteten endeligt, siger Jan Lambertsen, der forventer at få svar på DNA-prøver inden for højest et par dage.

Dødsårsagen er ikke endegyldigt fastlagt, og den bliver ligeledes afgjort på baggrund af tekniske prøver.

"Politiet kan ikke udtale sig yderligere i sagen på grund af efterforskningsmæssige hensyn", skriver Grønlands Politi i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS