Mor i fængsel for grov vold mod sin baby

En 29-årig kvinde undgår udvisningsdom og anker afgørelse om fængselsstraf til landsret

Udgivet Opdateret

En 29-årig kvinde fra Slagelse er fredag ved Retten i Næstved idømt fire års fængsel for særdeles grov vold begået mod sin ni måneder gamle søn.

Kvinden har nægtet sig skyldig under sagen og har anket dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Retten i Næstved skriver fredag på sin hjemmeside, at tre dommere og seks nævninger var enige om at dømme kvinden for at have udøvet vold mod barnet, og at volden førte til alvorlige skader, blandt andet blødning i hjernen.

Troede ikke på kvindens forklaring

På baggrund af de lægefaglige udtalelser, som retten er blevet præsenteret for under sagen, er vurderingen, at kvinden enten har rusket barnet eller rusket det på en måde, så hovedet er slået mod genstande eller lignende.

Under sagen har kvinden forklaret, at skaderne var opstået, fordi drengen var faldet og havde fået en spisebordsstol ned over sig. 

Men den forklaring harmonerede efter dommere og nævningers vurdering ikke med de lægefaglige oplysninger i sagen.

Mulig livsfare

Retten afviste desuden muligheden for, at skaderne kunne være opstået på anden vis - for eksempel ved at have ramt et sofabord eller en barnestol under et fald.

Ved strafudmålingen har retten lagt vægt på drengens alder, og på at skaderne medførte en mulig livsfare. Derudover har retten lagt vægt på, at drengen fortsat er i risiko for at få varige mén af volden, som fandt sted i august 2022.

Ud over fængselsstraffen bestemte retten sig for at tildele kvinden, som er udenlandsk statsborger, en advarsel om udvisning. 

SYDSJÆLLANDS OG LOLLAND-FALSTERS POLITI

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dækker Slagelse, Sorø, Næstved, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner.

Lokalpolitistationerne er placeret i Nakskov, Nykøbing F., Vordingborg, Næstved og Slagelse. Derudover er udlændingekontrolafdelingen placeret i Maribo.

Næstved er hovedstationen i politikredsen.

Der bor ca. 390.000 borgere i kredsen.

Antallet af medarbejdere i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er cirka 770. Antallet er fastsat efter politikredsens størrelse, indbyggertallet, sagsantallet og arbejdsopgaver i øvrigt.

En sådan advarsel skal tillægges betydning ved en eventuel senere lovovertrædelse, hvor spørgsmålet om udvisning igen måtte komme på tale.

Powered by Labrador CMS