Mordgåde: Anholdte taler ud

Hanne With blev i 1990 stukket med kniv og skruetrækker, hvorefter hun blev kvalt, lyder det i sigtelser

Udgivet Opdateret

Kort inden onsdagens retsmøde i Københavns Byret kom to af politiets efterforskere slæbende med et par tilsyneladende tunge flyttekasser. 

Kasserne skulle ind i retslokale 27, hvor en 53-årig mand onsdag kræves fængslet.

Sagen er nemlig fra dengang, hvor politirapporter og andet efterforskningsmateriale fandtes på papir. Det drejer sig om drabet på 23-årige Hanne With i Københavns nytårsnat 1990.

Var 19 år gammel

Den 53-årige mand var således kun 19 år gammel, da Hanne With blev dræbt - et drab, som han nu er under mistanke for at have begået.

Han blev anholdt tirsdag klokken 10.15, og siden da har han været i politiets varetægt. Manden har onsdag taget plads ved siden af sin forsvarer Søren Bech i Københavns Byret.

Nægter sig skyldig

- Min klient nægter sig skyldig, lyder det fra Søren Bech, efter at specialanklager Søren Harbo har læst sigtelsen mod den 53-årige op.

Sigtelsen går på, at Hanne With i sin lejlighed på Fensmarksgade på Nørrebro nytårsnat 1990 blev stukket med en kniv og en skruetrækker. I halsen fik hun en 14 centimeter lang flænge.

Blev kvalt

Det fremgår desuden af sigtelsen, at gerningsmanden også kvalte Hanne With. Det fremgår ikke, hvordan hun blev kvalt.

Den 23-årige Hanne With blev dræbt nytårsnat 1990 i sin lejlighed i Fensmarksgade. DNA-spor har ført til anholdelse af en 53-årig mand som den 7. februar 2024 bliver en fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabet. (Arkivfoto)

Politiet har fortalt, at den 53-årige mand er fra Randers og arbejder på et slagteri i Nordjylland. Det var her, han blev anholdt tirsdag.

Drøfter sigtelsen

Efter oplæsningen af sigtelsen er den sigtede og advokat Bech gået afsides for at drøfte sagen, inden retsmødet for alvor går i gang.

Det er ifølge politiet et biologisk sporspor fra Hanne Withs bukser, som har ført til anholdelsen. Fra sporet har retsgenetikerne udarbejdet en DNA-profil, og via den har man ad omveje fundet frem til den sigtede.

Afsløret af DNA

Den 53-årige selv har ikke optrådt i politiets DNA-registre, men retsgenetikerne har fundet frem til en anden person i politiets registre, som er et nærtstående familiemedlem til den person, som har afsat sporet på Hanne Withs bukser.

DNA-teknologien er baseret på analyser af den menneskelige arvemasse, som består af DNA-molekyler. Molekylerne findes i samtlige af kroppens celler, og nært beslægtede personer vil have et større sammenfald i arvemassen end personer, som ikke er i familie.

Powered by Labrador CMS