Peter Madsens kone melder ud: -Forfærdeligt

Det er forkert at skære alle over en kam og forhindre samtlige livstidsdømte fanger at date, lyder det fra Jenny Curpen, som selv er gift med en drabsdømt livstidsfange

Peter Madsens kone kalder ny dating-lov for livstidsfanger 'unfair'
Peter Madsens kone kalder ny dating-lov for livstidsfanger "unfair"

Citathistorie: Radio 24Syv

Drabsdømte Peter Madsens kone Jenny Curpen har det “forfærdeligt” over en ny lov, der skal sætte en stopper for livstidsfangers og forvaringsdømtes datingliv.

Hun tager det på sine skuldre, at nuværende og kommende forbrydere, der dømmes på livstid eller forvaring, har fået indskrænket deres rettigheder.

Det fortæller hun til 24syv-programmet “Døgnrapporten”.

- Jeg føler et ansvar for alle livstidsfanger i det her land. For den her lov kom efter min mands flugt-sag (Peter Madsen forsøgte at flygte fra Herstedvester Fængsel sidste år, red). Han er klart skyldig i det, siger hun og fortsætter:

- Jeg er meget ked af, hvad min mand gjorde. Jeg er meget ked af det over alle de personer, der bliver ofre for denne lov. Jeg undskylder dybtfølt. Det er ikke min fejl. Men jeg må sige det højt.
- Og jeg må understrege, at alle de personer - alle de såkaldte kriminelle, mordere og onde personer - er stadig mennesker. De er stadig borgere i Danmark.

Må ikke længere date

Med loven, der trådte i kraft 1. februar, må livstidsdømte ikke date eller skabe nye relationer de første ti år, de afsoner.

Dermed må de ikke logge på datingfora, gå på Tinder eller udveksle breve med personer, de ikke kendte før dommen.

Det var blandt andet Peter Madsens kærlighedsliv, der gjorde, at lovforslaget kom på bordet i første omgang. Han har i sin tid i fængsel indgået flere forhold med kvinder.

- For at være helt ærlig, det føles forfærdeligt, siger Jenny Curpen om den nye lov til “Døgnrapporten”.

- Lovprojektet var skabt og skete kun på grund af min mand. Det er så unfair, at det vil påvirke så mange andre personer, lyder det videre fra den russiske kunstner.

Sker på grund af retsfølelse

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har tidligere forklaret, at indgrebet sker med hensyn til retsfølelsen.

Peter Madsen og Jenny Curpen blev gift, mens han sad fængslet for drabet på Kim Wall, som han slog ihjel i sin ubåd.

Første gang, parret mødte hinanden, var på deres bryllupsdag.

Powered by Labrador CMS